Drones van 45 tot 5.000 euro: wat is het verschil?

Parrot
Drones hebben de afgelopen drie jaar hun eeuwige status van hoogtechnologische speeltjes van zich afgeschud: sommige tuigjes gelden vandaag bijvoorbeeld als een must-have voor outdoorfreaks. Wat staat er vandaag zoal in het drone-winkelrek, en wat krijg je voor welke prijs? Vier modellen naast elkaar geplaatst.

1 / Revell Camera Quadcopter Spot Drone: €45,00

In de speelgoedwinkel zijn er al drones te vinden voor prijzen onder de honderd euro, maar natuurlijk moet je daar geen mirakels van verwachten qua kracht en cameraresolutie. Al staat dit instapmodelletje van Revell, de bekende Duitse modelbouwfabrikant, prima zijn mannetje, met onder meer een hd-ready-camera.

Revell

2 / Parrot Bebop 2: € 400

De Franse fabrikant Parrot bracht zeven jaar geleden de eerste drones voor consumentengebruik op de markt met zijn AR.Drone. De opvolgers van die toestellen, de BeBop 2-drones, hebben een Full HD-camera, blijven een klein half uur in de lucht, en kunnen worden bestuurd met een app op de smartphone of (bij iets duurdere modellen) met een afstandsbediening. Ook de Follow Me-functie is bijzonder handig voor outdoorliefhebbers: je laat de drone gewoon de lucht in, en hij volgt je ski-, klim- of mountainbike-exploten op basis van je gps-signaal.

Parrot

3 / Yuneec Typhoon Q500 4K: € 737,00

De Chinese fabrikant Yuneec gaat een stapje verder met zijn Typhoon-modellen, wier camera beelden in 4K-resolutie kunnen schieten. Ook beschikt dit toestel over een Follow Me-functie. De Typhoon is al een prijzig toestel, maar Yuneec lijkt de prijzen van zijn toekomstige modellen een eindje naar beneden te trekken. De prijs van de Yuneec Breeze, bijvoorbeeld, zit al ergens tussen 400 en 500 euro in.

Yuneec

4/ DJI Mavic Pro: € 1.119,00

Het eveneens Chinese DJI werd snel leider op de dronemarkt, en bevestigde onlangs die positie met zijn iets duurdere topmodel Mavic Pro. Het ding heeft een 4K-camera en een volgfunctie, maar het onthoudt ook de precieze gps-coördinaten van de plaats waar hij opsteeg, zodat hij daar autonoom terug naartoe vliegt wanneer het einde van zijn vlucht nadert. Hij blijft 27 minuten in de lucht. Ook erg mooi voor outdoorgebruikers is dat hij opvouwbaar is, en dus beter in een rugzak past na het buitenavontuur. DJI heeft toestellen in meerder prijsklassen: zijn Phantom-tuigen concurreren met de Bebop 2 van Parrot, maar het heeft ook een professioneel model in zijn gamma, de DJI Image 1 Raw Drone, met een huidige winkelprijs van 5.720 euro.


Kijk op Tweakers.net voor meer nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer nieuws op Tweakers.net:
GoPro Karma-drone is weer te koop na fix voor accuvergrendeling
Amazon begint met levering per drone bij enkele klanten rond Cambridge
DJI begint levering opvouwbare Mavic Pro-drone


DJI