Dit zijn de vijf beste wasmachines van het moment

Met een van deze vijf wasmachines in huis hoef je niet naar de wasserette te hollen.
Unsplash Met een van deze vijf wasmachines in huis hoef je niet naar de wasserette te hollen.
Over je kleine én grote wasjes ontfermen zich deze vijf beste wasmachines van het moment. We hielden bij de selectie speciaal rekening met elementen als energielabel, capaciteit, toerental en speciale programma’s.

Samsung AddWash WW80K6404QW (€ 589)

Met zijn 8 kilogram laadvermogen en zijn toerental van 1.400 rotaties per minuut behoort deze Samsung-wasmachine tot de toppers qua prestaties. Bovendien beschikt hij over Samsungs Eco Bubble-technologie, die je wasgoed in essentie een bubbelbadje geeft. Daardoor - dixit Samsung zelf - “wordt het wasmiddel beter opgelost in het water en wordt een krachtig schuim gemaakt.” Het toestel is ook tot op zekere hoogte ‘smart’: bepaalde functies kunnen namelijk bediend worden met een bijhorende app. Bekijk hier de Samsung AddWash WW80K6404QW.

(lees verder onder de foto)

Samsungs topper, met Eco Bubble-technologie en een app.
Samsung Samsungs topper, met Eco Bubble-technologie en een app.

Zanussi ZWF81663W (€ 366)

Dit model van het Italiaanse Zanussi is een ware krachtpatser, gezien het laadvermogen van 8 kilogram en het toerental van 1.600 rpm. Wel altijd opletten geblazen met je teer wasgoed bij dit soort toerentallen! Zo is er een speciaal programma voor katoen, dat de machine wat zachter doet draaien. Bekijk hier de Zanussi ZWF81663W.

(lees verder onder de foto)

Het beste wat Zanussi momenteel in huis heeft.
Zanussi Het beste wat Zanussi momenteel in huis heeft.

Siemens WMN16T3471 (€ 599)

Duits vernuft vind je bij dit model van het nog steeds enorm populaire Siemens. Qua laadvermogen (7 kilogram) en toerental (1.600 rpm) zit je hier al goed, maar je krijgt er ook een brede waaier aan programma-opties bij. Ook een troef, volgens een gebruiker: “De lage geluidsproductie is echt een party piece: bij wassen en spoelen hoor je de motor helemaal niet, alleen het bewegen van de was!” Bekijk hier de Siemens WMN16T3471.

(lees verder onder de foto)

Siemens levert het gebruikelijke Duitse vernuft.
Siemens Siemens levert het gebruikelijke Duitse vernuft.

Miele WDB030 Eco (€ 755)

Nog een Duitser, deze keer van Miele. Dit model werd overladen met prijzen en superlatieven toen het in 2017 op de markt kwam, onder andere omwille van de behandeling van katoen en synthetisch wasgoed. Je betaalt er ook iets meer voor. Ook hier vind je een enorme diversiteit aan wasprogramma’s. Bekijk hier de Miele WDB030 Eco.

(lees verder onder de foto)

Dit model van Miele won een aantal elektroprijzen.
Miele Dit model van Miele won een aantal elektroprijzen.

AEG L9FE96CS (€ 789)

Alweer een wat duurder beestje, maar dat ligt deels aan het enorme laadvermogen van 9 kilogram en het toerental van 1.600 rpm. Een tevreden gebruiker omschrijft het zo: “Perfecte machine voor wie een groot gezin heeft. Ook zelden zo’n overzichtelijk display gezien bij een wasmachine.” Bekijk hier AEG L9FE96CS.

Tip: Vergelijk hier de best beoordeelde wasmachines aan de scherpste prijzen.

(lees verder onder de foto)

Grote gezinnen hebben wat aan het extra laadvermogen van deze AEG-wasmachine.
AEG Grote gezinnen hebben wat aan het extra laadvermogen van deze AEG-wasmachine.

Lees ook: 

Gekke gadgets van MWC - Van transparante ar-scanner tot smartwatchphone

Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Goede elektrische tandenborstel nodig? Dit zijn onze aanraders
90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Brandon

  Ik heb altijd een miele gehad heb hem al zeker 15 jaar nog nooit een monteur nodig gehad oké er is geen zwaardere maar zeker geen betere maar dat is mijn mening en ervaring . In de tijd dat ik hem had heeft zus lief al vijf andere gehad is nu aan de zesde ( eindelijk miele) bezig .

 • aaron lammens

  Iedereen is hier enkel bezig over miele AEG of siemens MAAR ik heb een samsung en ik hoef de rest niet en qwa prijs en kwaliteit moet ik eerlijk zeggen 2jaar fabrieks garantie en 10jaar op de motor en dus ook geen zorgen en ik hoef ook geen andere meer

 • abu hansa

  LG is beste prijs/qualiteit period !! rest is allemaal gemaakt in Hongarije in een fabriek en dan vervolgens transporteerd naar Italie en daar krijgen zij merknaam en stempel. Wees niet naief deze wasmachines zijn zelfe rommel zoals Europese autoes..

 • Philippe De Naeyer

  Dave Conickx, Miele blinkt idd uit in duurzaamheid maar dat heeft ook zijn nadelen. Na 15 a 20 of 25j is er al heel wat veranderd op vlak van technologie en is een nieuw machine veel zuiniger. Ik ben daarom bewust van Miele afgestapt. Liever om de 7 a 10j een nieuwe dan na 20j nog steeds met die oude machine te wassen. Prijs in elektriciteits verbruik en water trekt uw factuur stevig omhoog bij een machine van 20j oud.

 • Dave Koninckx

  Die tests houden geen rekening met duurzaamheid. Er is maar één merk en dat is Miele. Electolux heeft een groot deel van de andere merken in handen. Aeg is er één van en de duurzaamheid is om van te huilen. Zeven jaar als je geluk hebt.