Dit zijn de vijf beste tv's onder € 500

Ook op een kleiner budget kun je een deftige tv kopen. Hier zijn er zo vijf.
Samsung Ook op een kleiner budget kun je een deftige tv kopen. Hier zijn er zo vijf.
Heb je een krap budget, maar ben je toch op zoek naar een nieuwe degelijke tv? Voor de volgende vijf toestellen betaal je niet meer dan 500 euro en heb je toch nog een toestel met een behoorlijke schermomvang.

LG 49UK6200PLA (€ 470)

Ja hoor, zelfs voor een prijs ten zuiden van 500 euro kan je al een 4k-tv bemachtigen (4k is de huidige norm als het aankomt op de resolutie die wordt toegepast op televisies, nvdr). Dit toestel van LG zit net onder de 50 inch. Het is natuurlijk geen chique oled-toestel, want die technologie - met een scherm dat zelf licht geeft, geen backlight nodig heeft en perfecte zwartwaarden geeft - vind je voorlopig enkel in tv's boven de 1.000 euro.

(lees verder onder de foto)

LG 49UK6200PLA
LG Electronics LG 49UK6200PLA

Samsung UE40MU6120 (€ 449)

Ook Samsung verkoopt nu 4k-tv's voor een bescheidener budget. Je boet dan wel in op afmeting: zo heeft dit toestel maar een schermdiagonaal van 40 inch. Je vindt hier ook geen HDR-ondersteuning (HDR staat voor High Dynamic Range: een techniek die een groter contrast en kleurbereik oplevert), wel de zogenaamde 'local dimming', waarbij de kleuren per zone op het scherm verbeterd worden. De beeldverversingssnelheid is ook niet optimaal, maar voor die prijs kan je dat moeilijk verwachten. 

(lees verder onder de foto)

Samsung UE40MU6120
Samsung Samsung UE40MU6120

Philips 50PUS6703 (€ 510)

Dit toestel van Philips doet het goed bij consumenten, en terecht: voor 10 euro bovenop de richtprijs, krijg je een meer dan degelijke 4k-ervaring en een schermafmeting van 50 inch. Ook hier geen HDR te bespeuren, enkel local dimming. 

(lees verder onder de foto)

Philips 50PUS6703
Philips Philips 50PUS6703

Sony KD-43XE7096 (€ 480)

Wie maar een beperkt budget heeft voor een nieuwe televisie, doet er altijd goed aan om eens te kijken welke toestellen van vorig jaar nog meegaan. Veel elektronicawinkels bieden ze na verloop van tijd als koopjes aan. Zo vind je deze al wat oudere 43-incher van Sony momenteel zwaar afgeprijsd bij Selexion. Opnieuw: wél 4k, maar geen HDR, en ook over de beeldverversingssnelheid kan je niet echt naar huis schrijven.

(lees verder onder de foto)

Sony KD-43XE7096
Sony Sony KD-43XE7096

Finlux FL4928CBU (€ 419)

Onze persoonlijke favoriet tussen de prijsbrekers, is van een minder bekend merk in deze contreien. Deze tv uit het Finlux-gamma van de Turkse fabrikant Vestel steekt dan ook een eind boven de rest uit. Hij heeft een fatsoenlijk 49-inch-scherm, een mooi design en 4k-resolutie, en dat allemaal voor een wel heel scherpe prijs. 

Toon me alle televisie toestellen onder de 500 euro

(lees verder onder de foto)

Finlux FL4928CBU
Vestel Finlux FL4928CBU

Lees ook:

Review: Philips 973 oled-tv - topmodel met Ambilight en soundbarvoet

Binnen vijf jaar staan deze tv’s in elke huiskamer

Vijf redenen om over te schakelen naar een 4k-tv
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert Stoel

  6703 heeft wel HDR, HDR plus zelfs

 • Gino Denil

  Eigenlijk heb je niet eens een TV nodig om aan je decoder te hangen. Een grote flatscreen voor een pc kan ook. Met dezelfde grootte en resolutie goedkoper dan een TV.

 • Patrick Jonkers

  Ik heb een hd ready tv flatscreen lcd OPERA van de Aldi. Al meer dan 10 jaar. Nog geen enkel probleem gehad . Made in Spain.....met alles van Philips erin. En zolang die speelt mogen ze de 4g en co aan iemand anders verkopen.

 • Steve Van der Vekens

  Als je een UHD-tv van minimum 500 € zoekt te kopen, kijk dan of de televisie HDR ondersteunt, of leg desnoods een beetje bij om een (goedkope) HDR UHD (IPS) LCD-televisie op de kop te tikken. Een ‘gewone’ 4k tv, is al verouderd nog voor je hem koopt. Natuurlijk is het een enorme upgrade van je 1080p-tv, maar zonder HDR-ondersteuning, komt de 4k-ervaring niet over zoals het zou moeten.

 • Patrick Verbelen

  Geef mij maar een echte tv, een Panasonic, die gebruiken tenminste nog degelijke elco's in hun toestellen en niet van die goedkope prullen die het na 2 jaar begeven.