Dit zijn de vijf beste hogedrukreinigers van het moment

Jouw bankirai-terras is in een mum van tijd schoon met een hogedrukreiniger.
Kärcher Jouw bankirai-terras is in een mum van tijd schoon met een hogedrukreiniger.
De lente is in het land, en dus is het tijd om je terras een grondige poetsbeurt te geven. De beste manier om het vuil en mos van je terrastegels en -planken te krijgen, is de hogedrukreiniger eens boven halen. Dit zijn onze aanraders

Belangrijk weetje bij de aanschaf van een hogedrukreiniger: ken de verhouding tussen werkdruk en waterdebiet. Je hebt een groot verschil tussen minimum- en maximumdruk nodig om te kunnen switchen tussen een harde, geconcentreerde straal voor het wegwerken van hardnekkige smurrie, en het zachtere werk voor broze oppervlakken. 

Kärcher K 7 Premium Full Control Plus Home (€ 435)

Dit model van Kärcher geeft een breed verschil tussen maximum- en minimumdruk: je kunt van 20 naar 180 bar gaan. Ook het waterdebiet (600 liter per uur) is hoog. Bovendien is Kärcher de koning wat het aantal meegeleverde koppen betreft, zodat je een oplossing hebt voor ieder soort oppervlak. Bekijk hier de Kärcher K 7 Premium Full Control Plus Home.

(lees verder onder de foto)

Kärchers krachtigste beestje.
Kärcher Kärchers krachtigste beestje.

Nilfisk E 145 (€ 329)

Het Deense Nilfisk boet een beetje in qua kracht ten opzichte van het zonet genoemde model: hij gaat tot 145 bar, en heeft een waterdebiet van 500 liter per uur. Ook qua watertemperatuur zit hij met zijn 40 graden iets lager dan gemiddeld. Wel zit er een breed assortiment aan sproeikoppen bij. Bekijk hier de Nilfisk E 145.

Lees ookDit zijn de meest energiezuinige huishoudtoestellen

(lees verder onder de foto)

De Nilfisk E 145
Nilfisk De Nilfisk E 145

Kränzle K 1050 TST (€ 616)

De Kränzle K 1050 TST behoort prijsgewijs ook tot het topsegment, maar de kwaliteit is wel onberispelijk. Alle onderdelen zijn uit hoogwaardig materiaal gemaakt, de watertemperatuur kan tot 60 graden, en hij geeft een ordentelijke maximale werkdruk van 130 bar met een waterdebiet van 450 liter per uur. Veel gebruikers zullen ook opgetogen zijn over die handige uitwendige haspel. Bekijk hier de Kränzle K 1050 TST.

(lees verder onder de foto)

De Kränzle K 1050 TST
Kränzle De Kränzle K 1050 TST

Hitachi AW130 (€ 144,95)

Dit budgetmodel van Hitachi is eerder geschikt voor een kleine stadstuin. Hij heeft een voor zijn prijs stevige maximumdruk van 130 bar (waterdebiet is niet aangegeven), maar opletten met de hoge minimumdruk van 90 bar. Dat betekent immers dat deze minder geschikt is voor al te broze oppervlakken. Bekijk hier de Hitachi AW130.

(lees verder onder de foto)

Hitachi's AW130
Hitachi Hitachi's AW130

Eurom Force 2500IND (€ 209)

Een andere relatieve prijsbreker is deze Force van het Nederlandse Eurom. Voor iets meer dan 200 euro krijg je een toestel dat een grote maximumkracht levert (tot 170 bar, met waterdebiet van 440 liter per uur), meerdere meegeleverde opzetjes heeft en ook weer zo’n gemakkelijke externe haspel bevat voor de draad. Bekijk hier de Eurom Force 2500IND.

TipVergelijk hier de prijzen en specificaties van alle hogedrukreinigers.

(lees verder onder de foto)

De Force 2500IND
Eurom De Force 2500IND

Lees ook:

Review - Google Home Hub - Slimme speaker en fotolijst in één

Vier redenen om over te schakelen op een slimme koelkast

Goede stofzuiger nodig? Dit zijn onze aanraders
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eline Bastiaensen

  Lauw water, sodakristallen en een schuurborstel. Je hoeft amper te schrobben, nadien wat schoonspuiten met water en je planken en meubels zijn heel snel als nieuw.

 • Nico Lietaert

  Dat iemand er ook maar aan denkt om bankirai te leggen. Zo een brol en zo glad als een ijspiste. Een stenen terras maak je met javel proper. Dan blijven je voegen tenminste zitten.

 • paul van de velde

  gewoon met javel voor de tuintegels en op de houten meubels beetje verdunnen met water en gewoon laten af regenen. Het beste als je het doet als het mot regent dan spuitje gewoon met pure van 15 graden.

 • Louis Meeus

  Laat die hogedrukreinigers uit huis, is nergens goed voor.

 • dol de peeze

  Ja een houten terras moet je vooral schoonmaken met een hogedrukreiniger. Het domste dat je dus kan doen. Dit maakt je hout kapot En zo goed is Kärcher nu ook weer niet heb eens één geleend van iemand lekken langst alle kanten veel plasticen rommel in de koppelstukken. Is niet meer zo goed als vroeger