Dit zijn de vijf beste fitnesstrackers

Pexels
Wie vandaag aan sport doet en graag ook zijn/haar vorderingen systematisch bijhoudt, kan eigenlijk niet meer zonder een goede fitnesstracker. Die maken niet alleen zienderogen vorderingen op het vlak van technologie, de fabrikanten brengen nu ook al wat meer betaalbare modellen op de markt. 

Xiaomi Mi Band 3 (€ 29)

Het Chinese Xiaomi is een enorme opmars aan het maken in ons land, met serieus prijsbrekende producten. Dat merk je aan deze Mi Band 3. Voor maar 30 euro heb je een fitnesstracker met een snelheidsmeter, calorieënteller, stappenteller, hartslagsensor én slaapmonitor. En dat in een toestel met een oké design en met een relatief lange batterijduur. Bekijk hier de Xiaomi Mi Band 3.

(lees verder onder de foto)

Xiaomi Mi Band 3
Xiaomi Xiaomi Mi Band 3

FitBit Charge 3 (€ 135)

Voor de Charge 3 van pionier FitBit leg je dan wel weer meer dan 100 euro extra neer, maar daarvoor krijg je natuurlijk ook meer functies. De Charge 3 heeft onder meer een hoogtemeter en een traptredeteller ingebouwd. Bovendien heeft de FitBit Charge 3 een goed afgemeten schermlayout en is hij ook waterdicht. Bekijk hier de FitBit Charge 3.

Lees ookFitbit levert 117 procent meer smartwatches dan jaar geleden

(lees verder onder de foto)

FitBit Charge 3
FitBit FitBit Charge 3

Huawei Band 3 Pro (€ 74)

De Huawei Band 3 Pro zit qua prijs ergens tussen de twee voorgaande in, met een prima rij features. Alles wat je van een fitnesstracker verwacht zit erop, zoals een stappenteller, calorieënteller, versnellingsmeter, hartslagsensor en slaapmonitor. Huawei legt ook prominent de link naar de smartphones, door functies te voorzien voor de draadloos aangesloten smartphone, zoals camerabediening. Bekijk hier de Huawei Band 3 Pro.

(lees verder onder de foto)

Huawei Band 3 Pro
Huawei Huawei Band 3 Pro

Garmin VivoSmart 4 (€ 99)

Navigatiefabrikant Garmin heroriënteerde zich een beetje tot een maker van sport- en fitnesstrackers, en doet dat goed met dit no-nonsense-apparaat. Het heeft opnieuw de ‘grote vijf’ van sensoren en functies in zich: een accelerometer, calorieënteller, stappenteller, hartslagsensor en slaapmonitor. Maar hij voegt daar ook een drukmeter en een oximeter aan toe - een oximeter is een sensor die het zuurstofgehalte in het bloed meet.  Bekijk hier de Garmin VivoSmart 4.

(lees verder onder de foto)

Garmin VivoSmart 4
Garmin Garmin VivoSmart 4

Samsung Gear Fit 2 Pro (€ 140)

Samsung gooit zich nu ook volop op de sportieve markt. De Gear Fit 2 Pro is de duurste uit dit rijtje. Puur op basis van de sensoren en functies lijkt dat weggesmeten geld, want veel extra voegt de Gear Fit op dat niveau schijnbaar niet toe. Maar, hij komt wel wat straffer uit de hoek wat de hardware betreft: heel wat activiteiten worden zo automatisch herkend. En nog een voordeel: het is echt een vederlicht ding. Bekijk hier de Samsung Gear Fit 2 Pro.

TipBekijk hier de best beoordeelde fitnesstrackers, smartbands en smartwatches onder de 100 euro.

(lees verder onder de foto)

Samsung Gear Fit 2 Pro
Samsung Samsung Gear Fit 2 Pro

Lees ook:

Fitbit levert 117 procent meer smartwatches dan jaar geleden

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Smartwatch, activity tracker of smartband: zo kies je de beste wearable
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Smit

    Jefke alle rest al geprobeerd dan? Geld teveel? Ik heb de gearfit 2 en ben er zeer tevreden van

  • Jefke Vermeulen

    Hier komt enkel Garmin binnen. De rest zijn prullen.

  • Severien De smedt

    De charge 3 van fitbit is rotzooi.. die dingen gaan meer stuk dan dat ze blijvenwerken. Mijne was na 5x dragen al kapot. Scherm reageerde niet meer en dat hoor je dus helaas wel meer.Is kwalitatief niet ok.