Dit zijn de drie beste tablets van het moment

Shutterstock
Tablets worden veel minder vaak aan de lopende band verkocht dan smartphones of laptops, omdat ze in de praktijk best lang meegaan. Is jouw tablet momenteel toch aan vernieuwing toe, dan zit je goed met de volgende drie modellen.

Apple iPad 2018 (€ 333)

De nieuwe iPad.
Apple De nieuwe iPad.

De iPad van 2018 is eigenlijk quasi identiek aan de iPad van 2017, maar er zijn toch twee belangrijke verschillen. De iPad 2018 ondersteunt de Apple Pencil (de styluspen) en hij heeft een nieuwere, centrale chip. Die krachtigere ‘system on a chip’ (soc) is zeker welkom. Voor de rest veranderde er dus wel niet veel aan de iPad, en dat is een gemiste kans. Zo is het scherm niet gelamineerd en ontbreken de antireflectiecoating en de functie om de kleurtemperatuur automatisch aan te passen. Sommige onderdelen van de iPad dateren trouwens ook al van vijf jaar geleden. Conclusie: je kan de iPad 2018 allesbehalve vernieuwend noemen, maar dat is op zich ook niet zo erg, want dit blijft toch de aantrekkelijkste tablet in zijn prijsklasse. Bekijk hier de Apple iPad

Microsoft Surface Go (€ 424)

De Surface Go.
Microsoft De Surface Go.

De Surface Go heeft enkele opvallende pluspunten. Zo is de tablet voorzien van een goed gekalibreerd scherm met een hoge helderheid en zit er gezichtsherkenning op. De bouwkwaliteit is gewoon even goed als de veel duurdere Microsoft-hardware. Dat maakt dat dit instapmodel van 400 euro echt wel aantrekkelijk geprijsd is. Er zijn ook mindere aspecten. De Type Cover wordt niet bijgeleverd; wil je de Go als laptop kunnen gebruiken, is dat een extra noodzakelijke aanschaf. De hardware is vooral geschikt voor mediaconsumptie, maar met een beetje geduld kun je ook zwaardere software draaien. De batterij is goed voor zeven uur internet browsen: niet slecht, maar ook niet spectaculair lang. Bekijk hier de Microsoft Surface Go

Samsung Galaxy Tab S3 (€ 418)

De Galaxy Tab S3.
Samsung De Galaxy Tab S3.

Het is simpel: na meer dan een jaar op de markt is de Galaxy Tab S3 nog steeds de beste Android-tablet die er is. En dat met dank aan het indrukwekkend oledscherm, dat er ook voor zorgt dat de tablet lang volhoudt wanneer je video’s kijkt. De Galaxy Tab S3 ligt ook zeer goed in de hand, omdat hij licht en dun is, en voelt luxueus dankzij het gebruikte glas en metaal. Andere pluspunten zijn de vier dynamische luidsprekers én die geavanceerde S Pen die je er hier wel gratis bij krijgt. Verder is de tablet lekker vlot, heeft hij prima software en is het handig dat hij uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart. Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab S3.

Vergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde tablets

Lees ook:

Review - Microsoft Surface Go - Scherp geprijsde Surface charmeert

De nieuwe iPad 2018: Apple blijft de onbetwiste koning van de tablets

Dit zijn de beste laptops die ook een tablet zijn (en omgekeerd)
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric De landtsheer

  Heb Lenovo met ingebouwde beamer. Vooral s avonds leuk om met bluetooth box te koppelen en film te streamen op muur. En werkt vlotjes.

 • Bart Campe

  Heb de Tab S4 en die is super. Amoled Scherm met 16:10 formaat wat zalig is voor films of series, tekenen gaat zeer vlot wat leuk is voor creatievelingen en voor nerds: draai er zelfs Ubuntu Linux op. Gemakkelijk aan te sluiten op Tv of computerscherm met HDMI en batterij gaat zeer lang mee. Als je er nog een geheugenkaartje van 256gb of meer insteekt heb je de ideale reisgezel voor op trein of vliegtuig. Zeer tevreden gebruiker.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Dat je méér wil betalen voor een Samsung of Microsoft tablet dan voor een iPad, dat begrijp ik niet.

 • Frank De Witte

  Beste tablets van het moment? Samsung Galaxy Tab S4 is intussen al uit hoor. Hier zijn ze nog bezig over de S3.