Dit zijn de beste telefoons om mee te nemen naar concerten of festivals

Een festivalganger met een - op het eerste gezicht dure - smartphone. Maar wat zijn de mogelijkheden om bereikbaar te zijn op een festival, en toch geen te groot risico te lopen op schade aan/verlies van je toestel?
EPA Een festivalganger met een - op het eerste gezicht dure - smartphone. Maar wat zijn de mogelijkheden om bereikbaar te zijn op een festival, en toch geen te groot risico te lopen op schade aan/verlies van je toestel?
Een smartphone van enkele honderden euro's meenemen naar een concert of festival? Gevaarlijk! Het ding kan vallen, gestolen worden, blutsen opdoen in de moshpit... Dit zijn 4 strategieën om toch zonder risico bereikbaar te blijven.

1. Koop een extra 'dumbphone'

De Nokia 3310 heeft vorig jaar tijdelijk de aandacht voor zogeheten dumbphones teruggebracht: klassieke mobiele telefoons zonder aanraakscherm, met klassieke drukknoppen erop en zonder al die apps. Je kunt er in essentie alleen maar mee bellen en sms'en, maar het voordeel is dat de winkelprijs amper een paar tientallen euro's bedraagt. Echt geen man overboord dus wanneer ze stuk of verloren geraken.

2. Stop hem in een hoesje

Je smartphone is al een beetje beter beschermd wanneer je hem in een hoesje stopt. Dat helpt natuurlijk nog niet tegen diefstal of verlies, maar hij kan al beter tegen een stootje of een spat water.

Lees ook: Dit zijn echt de vijf slechtste dingen die je kan doen met je smartphone

3. Plak er een screen protector op

Ook schermbeschermers zijn een populair accessoire. Plak er eentje op het scherm van je smartphone, en het risico dat het glas breekt bij een val vermindert aanzienlijk. Tegelijkertijd zijn die 'screen protectors' ook dun genoeg zodat je de aanraakfuncties van je scherm nog kunt gebruiken.

4. Koop gewoon een stevig model

Een andere strategie dan ons eerste advies: koop een veel duurdere smartphone. Moderne topmodellen van grote merken (denk: Samsung Galaxy S9 en Apple iPhone 8) zijn bestand tegen alle invloeden van buitenaf, zoals stof, schokken en water. Opnieuw: je bent daar weinig mee als iemand je smartphone pikt of als je hem verliest, al let je er sowieso vast wat beter op als je telefoon bijna duizend euro kost, toch? 

Lees ook:

Dit zijn de vijf beste waterdichte smartphones

Zo ziet de smartphone van de nabije toekomst eruit

Concertregistratie met smartphone: welke maakt de beste opnames?
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Merlijn Metatron

  zoveel lawaai daar , dat je ze toch ni hoort als ze je bellen, en je toch niets verstaat wat de ander zegd, pak een digitale camera als je foto's wilt maken,

 • Rob Janssen

  Koop een oudere smartphone voor 50e op marktplaats plus een paar reserve batterijen (dat werkt bij oude androids nog) en verwissel je Sim kaart......

 • gina duribreux

  waarom niet schulden worden toch door de bevolking betaald die zelf nooit trein neemt want deze zijn alleen gratis voor ambtenaren hoelang nog belastingsgeld vergooien naar deze bodemloze put verkopen aan de prive hoog tijd nva en vld waneer wordt dit verkocht zoals post en begacom

 • Jan Lemmens

  Volgens mij geen of je bent hem kwijt.

 • Steve Van der Vekens

  De IPhone SE natuurlijk, zonder hoesje, maar wel met een glazen screen-protector. Die rits je niet zomaar uit iemand zijn of haar handen.