Dit zijn de beste laptops die ook een tablet zijn (en omgekeerd)

'Convertibles' plooi je naargelang wat je wil doen
Lenovo 'Convertibles' plooi je naargelang wat je wil doen
Waarom zou je nog een losse tablet meezeulen als er intussen verschillende laptops bestaan die ook als tablet fungeren? De zogenaamde hybride-/convertible-/360°-laptops zijn niet meer zó populair als een paar jaar geleden, maar flink veel consumenten blijven het een handige oplossing vinden. Dit zijn de vier beste die je momenteel vindt op de markt. 

HP Envy x360 (€ 1.148)

Deze 15,6"-hybridelaptop van het Amerikaanse HP is behoorlijk stevig, met dank aan de metalen behuizing. Nadeel daarvan: hij is best zwaar. Het toetsenbord tikt wel lekker en de laptop wordt geleverd met een infraroodcamera voor gezichtsherkenning én een actieve styluspen. Het contrast van het scherm is relatief hoog, maar de helderheid is dan weer eerder laag. Dat zal je merken aan de leesbaarheid van je scherm wanneer er veel omgevingslicht is. Ook de batterijduur is eerder aan de mindere kant. 

(lees verder onder de foto)

De HP Envy x360.
HP De HP Envy x360.

Asus Vivobook Flip (€ 349)

Zo licht mogelijk: dat was het doel van het Taiwanese merk Asus toen het de Vivobook Flip maakte. Dat is ook goed gelukt, want het toestel weegt maar 1,6 kilogram, terwijl de behuizing wel degelijk van metaal is en dus stevig voelt. Asus dacht ook aan de consumenten met een beperkter budget: voor het instaptoestel betaal je net geen 350 euro. 

(lees verder onder de foto)

De Asus Vevobook.
Asus De Asus Vevobook.

Lenovo Yoga 530 (€ 849)

De Yoga 530 hangt een beetje in het midden wat het gewicht betreft, en heeft een uitgekiende behuizing die plastic en metaal combineert. Rond het toetsenbord vind je metaal, waardoor de laptop solide aanvoelt. Ander pluspunt: er zijn redelijk wat aansluitingen voorzien, zoals drie usb 3.0-poorten, een sd-kaartlezer,en een hdmi 1.4-aansluiting. De populariteit van de Yoga is begrijpelijk: je krijgt een betaalbare laptop met weinig concessies, een solid state drive, een goed ips-scherm en een vlotte processor.

(lees verder onder de foto)

De Lenovo Yoga 530.
Lenovo De Lenovo Yoga 530.

Acer Spin 5 (€ 1.299)

Acer was een van de pioniers van de hybridelaptops vijf jaar geleden. Met de 13,3" Spin 5 bouwt de Taiwanese laptopmaker verder op die erfenis. De Spin is dun, en net daarom is die processor toch wel indrukwekkend krachtig. De batterij doet het ook niet slecht: zonder al te gekke dingen te doen, zingt die het negen uur uit op één volle lading.  

Toon me de prijzen van de beste hybride laptops met 360°-scherm

(lees verder onder de foto)

De Acer Spin 5.
Acer De Acer Spin 5.

Lees ook:

Huawei MateBook X review: unieke kijk op de ultrabook

De nieuwe iPad 2018: is de 'koning der tablets' zijn geld waard?

Een laptop voor ieders portemonnee: dit zijn de drie aanraders van het moment
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • steven goossens

  Bij voorkeur zou ik het liefst zonder die ondingen doen... maar helaas wordt het je zo verplicht... tot zover de vrijheid! En dan is er nog het feit dat een groot deel van de Belgen dit eigenlijk niet kan betalen...daar al ne keer aangedacht!

 • MONIQUE VAN LAECKEN

  Marc Wouters, met een iPad pro kan je alles wat je opnoemt.

 • Marc Wouters

  Dat is smaak Victor, ik heb allebei: Surface en een hybride. Ik gebruik beide ook, en de hybride het vaakst.

 • Victor Ypres

  Raar dat er staat: en omgekeerd. Want het zijn alle 4 pure laptops die je kan omklappen. De convertibles met afneembaar toetsenbord, zoals bvb de Surface lijn, zijn op dat vlak veel interessanter. @Dominique: als jij zoveel last had van virussen, moet je misschien eerst naar jezelf kijken.

 • Marc Wouters

  Ik heb enkel virussen gehad toen ik jaren geleden op discutabele sites ging zoeken naar software. Voor de rest nooit meer. Maar zoals gezegd Apple kan dit soort PC's niet aanbieden en dat maakt deze Windows hybrides toch wel speciaal. Ik onderteken nogal wat documenten en dat is dit super handig. Begin maar eens te klooien met een iPad en beantwoord daar maar eens professioneel een mail mee. Je kan niet eens kiezen welke attachments je bijvoegt in een mail.