Dit zijn de beste en lichtste laptops van het moment

Tweakers
Wie vaak onderweg is en graag (of noodzakelijk) een laptop bij de hand houdt, heeft behoefte aan een niet al te zwaar model. Hier zijn de vier momenteel beste laptops in de gewichtklasse tot anderhalve kilogram.

Een laptop die je licht genoeg is om makkelijk mee te nemen, hoeft niet noodzakelijk in te boeten aan kracht of multimediacapaciteiten. Heel wat lichtere modellen hebben een  schermdiagonaal tussen 12,5 en 14 inch, en een hd-resolutie (1920x1080 pixels). Liefst hebben ze ook een solid state drive in plaats van een klassieke harde schijf. We lijsten er vier op, met een gemiddelde prijs van 900 euro.

Lichte krachtpatser (€ 912)

Om met de beste aankoop van het moment te beginnen: dat is de ZenBook UX310 van het Taiwanese Asus. Prima scherm, stevig aanvoelende aluminium behuizing, behoorlijk lange accuduur. De UX310 onderscheidt zich door zijn relatief lage prijs voor dit soort hardwarekracht. Qua gewicht is hij de stevigste uit dit lijstje, maar met zijn 1,45 kilo blijft hij vederlicht. Bekijk hem hier.

Asus

Duitse degelijkheid (€ 749)

De Akoya S3409 F5 van de duitse fabrikant Medion beschikt over vlotte interne hardware en een mat hd-scherm met hoge contrastwaarde in zijn beeld. De behuizing is van metaal, maar voelt iets minder stevig aan dan die van de andere toestellen in dit overzicht. Qua accuduur houdt hij het negen uur vol tijdens het webbrowsen. En wat gewicht betreft zit hij, met zijn 1,3 kilo, op het gemiddelde. Check deze vederlichte Duitser hier.

Medion

Taiwanees met uithoudingsvermogen (€ 929)

De Swift 5 van de Taiwanese fabrikant Acer is, met zijn 10 uur browsen, een topper op gebied van accuduur. Het scherm is, met zijn 14"-diagonaal, ook iets groter dan andere producten uit zijn prijsklasse, en hij beschikt over een werkgeheugen van 8 gigabyte en een solid state drive met 256 gigabyte opslaggeheugen. Met zijn 1,3 kilo zit hij qua gewicht opnieuw bij de middenmoot. Bekijk hier alles over deze Taiwanese klepper.

Acer

Chinees vedergewicht (€ 829)

Voor slechts 800 euro biedt deze laptop van de Chinese fabrikant Lenovo een toestel met 8 gigabyte werkgeheugen en een solid state drive van 256 gigabyte, een hd-scherm, en een Intel Core i5-processor. En zijn gewicht is, met 1,16 kilogram, spectaculair laag. Lees er hier alles over.Lees op Tweakers.net de volledige review.Meer technologienieuws op Tweakers:
Geavanceerde iPhone-malware Pegasus blijkt Android-versie te hebben
Intel Security gaat weer zelfstandig verder als McAfee
Google, Samsung, HTC en andere bedrijven sluiten licentiedeal Android-patenten

Lenovo
Een laptop nodig tegen de beste prijs-kwaliteit?
Je vindt het op Tweakers.net