Dit zijn de beste camera's voor minder dan 400 euro

Goede camera's voor op reis: hier fotograferen wij mee
Shutterstock Goede camera's voor op reis: hier fotograferen wij mee
Je smartphonecamera volstaat misschien  niet om je vakantie te doen schitteren op foto's.  Een spiegelreflex- of systeemcamera is dan weer vrij duur. Gelukkig vind je nu ook al deftige camera's met diepe zoomlenzen tussen 250 en 400 euro. We nemen de vier beste van die zogeheten 'bridgecamera's' onder de loep.

Panasonic Lumix FZ82 (€ 279)

De Panasonic Lumix FZ82 is de goedkoopste camera in dit overzicht en biedt daardoor de beste prijs-prestatieverhouding. Voor zijn prijs is hij bovendien heel compleet, met een supergrote hoek, 4k-video, een flitsvoet en een aanraakgevoelig scherm. Uiteraard scoort hij ook met zijn grote zoombereik, hoewel de resultaten in de uiterste telestand soms wat soft zijn. Zowel wat bediening, mogelijkheden als prijs betreft, is de FZ82 een uitstekende allrounder.

(lees verder onder de foto)

De Panasonic Lumix FZ82 biedt de beste prijs-prestatieverhouding.
Panasonic De Panasonic Lumix FZ82 biedt de beste prijs-prestatieverhouding.

Canon PowerShot SX60 (€ 429)

De Canon PowerShot SX60 HS biedt met 65x het grootste optische zoombereik. De camera is vrij compleet, met een flitsvoet, een microfoonaansluiting, en een kantelbaar en uitklapbaar scherm. Het is wel de duurste camera in dit rijtje.

(lees verder onder de foto)

Het grootste optische zoombereik haal je met de Canon PowerShot SX60 HS.
Canon Het grootste optische zoombereik haal je met de Canon PowerShot SX60 HS.

Nikon Coolpix B700 (€ 369)

De Nikon Coolpix B700 zoomt in tot 1440mm in 35mm-equivalent, en biedt zo het grootste bereik. Hij heeft een goede grip, een evf-sensor, en een kantelbare en uitklapbare lcd. Bovendien is hij op videovlak helemaal bij de tijd dankzij ondersteuning voor 4k. Jammer dat de flitsvoet ontbreekt. 

(lees verder onder de foto)

De Nikon Coolpix B700 biedt het grootste bereik.
Nikon De Nikon Coolpix B700 biedt het grootste bereik.

Sony Cyber-shot DSC-HX400V (€ 365)

De Sony Cyber-shot DSC-HX400V heeft 50x zoom, wat een fractie minder is dan wat veel andere bridgecamera's bieden. Toch biedt hij een mooi bereik van 24 tot en met 1200mm in 35mm equivalent, wat ook weer niet superveel afwijkt van de concurrentie. Hij heeft een evf-sensor en een scherm dat kantelbaar, maar niet uitklapbaar is. Ook een gps-chip is ingebouwd. Vreemd genoeg heeft Sony ervoor gekozen om geen raw-formaat te ondersteunen. Dat is gezien de mogelijkheden én de prijs toch enigszins jammer. 

(lees verder onder de foto)

De Sony Cyber-shot DSC-HX400V.
Sony De Sony Cyber-shot DSC-HX400V.

Mag het wat meer zijn? Vergelijk hier de prijzen van de high-end camera's.

Lees ook:

De beste camera rond de duizend euro: Spiegelreflexen vs. systeemcamera's

Dit zijn de populairste smartphones van het moment

Deze vijf laptops zijn zeer gegeerd

Bron: tweakers.be
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Mans

  Canon m3 :)

 • Guido De Roose

  Klopt . Maar dit toestel de Canon powershot sx60hs kan je al op de kop tikken voor 266 Euro . Schitterend toestel . En met een zoombereik van x65 .Ook handig om in HD te filmen .

 • Gino Denil

  Die kitlens van Nikon verzinkt in het niets tegen de zoomlenzen van sommige van die bridge camera's. Door de kleinere sensor hebben die naast een groot bereik - 24mm tot 1200mm - ook nog een hoge lichtsterkte van f2.8. Sommige camera's hebben bovendien nog beeldstabilisatie en laten toe om film op te nemen in UHD. Er is niets mis met die Nikon D3400, Marc Wouters. Maar dan moet je er wel een hoop dure lenzen bij kopen om de mogelijkheden van die bridge camera te benaderen en te verbeteren.

 • Marissa Van Oostevelde

  Kan me vergissen maar is €429,00 niet méér dan €400,00...

 • Marc Wouters

  Een Nikon D3400 is een spiegelreflex die je koopt voor een stuk onder 400€, met kitlens. Dat is de beste instap DSLR. Die is volgens mij toch nergens zo beperkt als deze camera's. Hij is bovendien vrij compact. Het zou altijd mijn keuze zijn.