Dit zijn de beste 4k-televisies onder 650 euro

Ook met een bescheiden budget vind je makkelijk een goeie 4K-tv.
Unsplash Ook met een bescheiden budget vind je makkelijk een goeie 4K-tv.
Wie vandaag een nieuwe tv plant te kopen, zou eigenlijk sowieso voor een 4k-toestel moeten gaan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kosten die televisies met ultrahoge schermresolutie echt géén 1.000 euro meer. Dat bewijzen de volgende drie uitstekende tv’s.

Voor wie niet precies weet waar ‘4k’ voor staat: een 4k-tv heeft 4 keer meer pixels dan een full HD-tv, waardoor het beeld veel scherper en gedetailleerder is dan bij een oldskool televisie. 

Prijsbreker: Samsung UE49NU7100 (€ 449)

De 49-inch versie (124 cm) van de Samsung UE49NU7100 vind je momenteel al voor € 449. Voor dat geld krijg je een fraai ogende televisie, met een 1,2 cm brede, antracietkleurige schermrand en twee ranke v-vormige voetjes die het geheel op de grond laten rusten. Verder maakt Samsung hier gebruik van dezelfde processor als bij de duurdere modellen, wat betekent dat hij even snel is als zijn duurdere broers. De ingebouwde audio-installatie levert ook prima geluid voor een stel tv-speakers. Bekijk hier de Samsung UE49NU7100.

TipVergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde 4k-televisies.

(lees verder onder de foto)

Samsung UE49NU7100
Samsung Samsung UE49NU7100

Goede kijkhoeken:  Panasonic TX-49FXW645 (€ 628)

De Panasonic TX-49FXW645 is de prijzigste van onze selectie, maar je krijgt er wel een zeer mooi gedesignde televisie voor in de plaats. Het is ook de enige televisie in ons rijtje met een zogenaamd ips-paneel (In-Plane Switching, op zich een verbeterde versie van de lcd (Liquid Crystal Display)-techniek. Dat wil vooral zeggen dat deze televisie beter te bekijken is vanuit diverse hoeken: handig als hij niet centraal in de woonkamer kan staan of als je hem bijvoorbeeld wil ophangen in de keuken. Bekijk hier de Panasonic TX-49FXW645.

Lees ookDe grootte telt wél: hoe groot moet je tv best zijn?

(lees verder onder de foto)

Panasonic TX-49FXW645
Panasonic Panasonic TX-49FXW645

Knappe allrounder:  LG 50UK6470 (€ 482)

De LG 50UK6470 van LG Electronics heeft een 1,7 cm dikke kunststof rand rond het scherm, die aan de binnenkant glimmend is afgewerkt. Aan de buitenzijde zit een lichte nerf, waardoor deze op geborsteld aluminium lijkt. Op de beeldkwaliteit hebben we bijzonder weinig aan te merken, en verder beschikt dit exemplaar ook over een va-paneel (Vertical Alignment). Het voornaamste voordeel daarvan is dat het ‘zwart’ van je televisie veel donkerder wordt, wat vervolgens weer zorgt voor betere kleuren. Bekijk hier de LG 50UK6470.

TipBekijk hier alle uitstekend beoordeelde televisietoestellen voor minder dan 600 euro.

(lees verder onder de foto)

LG 50UK6470
LG Electronics LG 50UK6470

Lees ook:

Review - LG C9 oled-tv Review - Top-tv met hdmi 2.1

Perfect ingebouwd geluid? Dat vind je bij deze tv-toestellen

Dit zijn de beste tv’s onder de 1.000 euro
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Een deftige televisie kost vandaag ongeveer 1250€, dat is voor het topmodel van 2018, een 55" oled, het bijna identieke nieuwe model van 2019 kost 3000€, dus als je gewoon een jaartje wacht, dan bespaar je héél veel geld, het is maar hoe je het bekijkt...

 • Paul Janssens

  Mijn LG was na 3,5 jaar stuk,led scherm vervangen,hoge kosten.

 • Jef Smit

  Anthony sommige mensen gaan mee met de tijd en andere huppelen er achter. Tis wa ge zelf verkiest. Ik heb al 5 jaar een 4k TV en nog geen moment spijt gehad.

 • Anthony van der Borght

  Nu dat ze dit bericht zien zeggen ze hun waarom heb ik zoveel betaalt Omdat er zijn die niet kunnen wachten.!!! om het te hebben. maar iedereen weet dat de prijzen naar omlaag gaan.. je hebt al een 4k tv aan 350 euro. Merk samsung dus leren wachten !!! voor dat je iets koopt.. die dat veel geld uitgeven gelijk hoeveel het kost.. jaren nadien staat het ding lager dan de prijs dat je betaalt hebt !!!

 • Roger Cooks

  Dan vraag ik me af waarom ik 2 jaar geleden 1500 € voor mijn Panasonic Viera 50 inch heb betaald