Dit wordt de nieuwe Samsung Galaxy S8

Twitter/@evleaks
Samsung maakte eerder al bekend dat het op 29 maart de Galaxy S8 zal voorstellen, maar eigenlijk weten we er al bijna alles over. Verschillende gelekte foto's tonen hoe het toestel er zal uitzien en ook over de specs is al heel wat bekend.

Voor een grote schokgolf zal de officiële voorstelling van de Galaxy S8 niet zorgen, want bijna alles is al bekend over het toestel. Dankzij de gereputeerde Evan Blass, die al verschillende vorige modellen lekte, weten we nu ook hoe het toestel er zal uitzien.

De grootste vernieuwing ligt in het scherm. Het 5,8 inch-scherm heeft opnieuw gebogen zijkanten, maar van de homeknop is geen spoor meer. Samsung brengt ook een S8+ op de markt met een 6,2 inch-scherm.

Lees verder onder de tweet.

Infinity Display

Zonder de homeknop is Samsung erin geslaagd een erg groot scherm in het toestel te stoppen terwijl het toestel zelf verkleint. Het 'Infinity Display', zoals Samsung het noemt, bestrijkt het volledige toestel. We zijn dus voor eens en voor altijd verlost van die nutteloze bezels, de zwarte randen aan de bovenkant en onderkant van het scherm.

Nu de homeknop is verdwenen, waar komt de vingerafdruklezer dan? Wellicht plaatst Samsung die aan de achterkant van de telefoon. Helemaal zeker is dat niet, omdat er geen foto's gelekt zijn van de achterkant, maar het lijkt ons de meest logische optie.

Camera's

De camera's, zowel front als back, krijgen een stevige upgrade. De voorkant zou wellicht voorzien worden van een 8 megapixel-camera en een tweede lens aan de voorkant is wellicht in staat om je iris te scannen. Zoals bij de geflopte (en vaak ontplofte) Note 7 zal je ook de S8 kunnen ontgrendelen met je oog. De achterkant krijgt waarschijnlijk een 12 megapixel-camera.

Onder de motorkap

De S8 krijgt de nieuwe Qualcomm Snapdragon 835 processor onder de motorkap. Hij krijgt 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Het geheugen kan ook worden uitgebreid met een microSD-kaart. De S8 zal microSD-kaarten tot 2TB ondersteunen.

De headphone jack ten slotte blijft behouden. Apple verwees die voor de iPhone 7 naar de prullenmand, maar Samsung volgt die strategie dus blijkbaar niet.

BGR