Dit waren de technologietoppers en -flops van 2017

Welke producten vlogen terecht de winkels uit, en welke niet?
Photo News Welke producten vlogen terecht de winkels uit, en welke niet?
Echt baanbrekende technologie is er het afgelopen jaar niet verschenen, maar een aantal techproducten die wèl in het winkelrek landden maakten de nog te vage beloftes van eerdere versies eindelijk waar. Andere werden dan weer met veel bombarie aangekondigd, maar gingen bij gebruik de mist in. Hier zijn zo drie topproducten, maar ook evenveel enorme miskleunen.

Topper: Xbox One X (€ 499)

De Xbox One X is een indrukwekkende videogameconsole met zijn 4K-resolutie en zijn ruime werkgeheugen, dat ervoor zorgt dat games die erop worden gespeeld pijlsnel worden ingeladen. Als het om hardware en prestaties gaat, is Microsoft duidelijk de winnaar van de tweede ronde in de consoleoorlog van deze generatie. Maar voor al dat moois betaal je wel een flinke prijs. Bekijk hier de Xbox One X

(lees verder onder de foto)

De Xbox One X.
Microsoft De Xbox One X.

Topper: DJI Phantom 4 Pro (€ 1.499)

De Phantom 4 Pro-drone maakt een flinke sprong ten opzichte van zijn voorgangers. Los van de objectontwijkende sensoren rondom, de controller met optioneel scherm en handige tweaks, wordt het verschil vooral bepaald door de grote beeldsensor. Dat betekent meer dynamisch bereik, meer detail en een hogere lichtgevoeligheid. Maar ook de mogelijkheid om met 60fps in 4k te filmen is uniek.

Topper: Google Pixel 2 (€ 836)

De beste smartphone van het jaar is de Google Pixel 2. Hij biedt een ontzettend fijne, soepele en simpele Android-ervaring, waarbij je updates van het mobiele besturingssysteem als eerste binnenkrijgt. Een tweede hoogstandje is de camera, die zich kan meten met de absolute top in smartphoneland. De camerafuncties zijn wel wat beperkt vergeleken met veel concurrenten, waarbij het ontbreken van een dubbele camera het voornaamste minpunt is. De telefoon voelt licht aan, terwijl hij van metaal is, en ligt lekker in de hand.

(Lees verder onder de foto)

De Pixel 2.
Google De Pixel 2.

Flop: Huawei Watch 2 (€ 319)

Op zich is de Huawei Watch 2 een van de compleetste smartwatches die je kunt kopen. Hij heeft allerlei sensoren aan boord voor het bijhouden van vooral work-outs buiten, waaronder gps, een hartslagsensor, een gyroscoop en een barometer. Dat zit allemaal samen met een accu met hoge capaciteit in een niet bizar grote behuizing. Daar staat tegenover dat de accuduur niet geweldig is en het scherm bij veel zonlicht buiten niet ideaal is om af te lezen.

(lees verder onder de foto)

De Huawei Watch 2.
Huawei De Huawei Watch 2.

Flop: Nokia 3310 (€ 53)

Deze comeback van de populairste mobiele telefoon aller tijden, met een kleurenscherm en veel meer multimedia-opties dan zijn nogal grijze voorganger die twaalf jaar geleden uit de handel verdween, was eventjes een hype in het begin van het jaar. Maar die gekte ging ook snel weer liggen toen hij uiteindelijk op de markt kwam. De lang meelopende batterij is natuurlijk wel een opsteker, maar de 'extra's' die hij biedt schieten zwaar tekort. Zoals de browser die alleen maar op Edge werkt, en de fletse 2-megapixelcamera. Wat overblijft is een toestel waarmee je vooral kunt bellen en sms'en, en die hebben andere merken voor minder dan de helft van de prijs. Bekijk hier de Nokia 3310.

(lees verder onder de foto)

De teruggekeerde Nokia 3310.
HMD Global De teruggekeerde Nokia 3310.

Flop: Star Wars: Battlefront II (€ 48)

Star Wars Battlefront II is een game die - terecht - lang onthouden zal worden door de ophef die is ontstaan rond zijn pay2win-concept: spelers die extra geld ophoesten voor items binnen de game hebben een competitief voordeel. Daar staat tegenover dat de singleplayercampagne zeer de moeite waard is, ondanks zijn bescheiden lengte. Ook biedt de multiplayer quasi geen meerwaarde op de vorige game.

Lees ook:

Deze apparaten zijn slimmer dan je denkt

Dit zijn de beste laptops onder 1.150 euro

5 redenen om terug te keren naar de Nokia 3310
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • James Vernailen

  Mike er zit niets in de iPhone X dat andere smartphones al niet hebben, de amoled schermen die in de laatste 5 generaties van samsung al zaten, "the notch" die de essential phone al had, gezichtsherkenning jaren na samsung en google, geen dedicated button onderaan zoals alle andere merken al 5 jaar. Apple had ooit een hoge standaard en nu verkopen ze enkel nog aan schapen.

 • Michiel Dijsselbloem

  Alle videogame spelletjes zijn trouwens 'flop' !

 • Alfons Thijs

  Mike vergelijk de specificaties eens met alle andere vlagschip smartphones. Neusje van de zalm? Dacht het niet...

 • Mike Vanderkerken

  De X is geen flop als je het globaal bekijkt, de verkoopcijfers vallen tegen door de prijs, maar het toestel is wel het neusje van de zalm binnen het smartphone aanbod op dit ogenblik.

 • Tony Vanheste

  Francinneke ook eenApple haatster zeker? Je moet hem niet kopen , je mag Zinloze kommentaren zijn dit. Koop het of koop het niet ... simpel