Dit geweer schiet drones uit de lucht met radiogolven

Battelle
Het Amerikaanse onderzoeksinstituut Battelle heeft een draagbaar wapen ontworpen dat drones kan neerhalen zonder vuurkracht. De DroneDefender gebruikt radiogolven om de vliegende tuigen offline te dwingen.

De technologie dient voor het gebruik in niet-militaire omgevingen. Want hoewel het Amerikaanse leger alsmaar nieuwe manieren blijft uitvinden om drones aan diggelen te schieten, is dat niet meteen praktisch wanneer een toestel bijvoorbeeld een pakje drugs zou willen droppen boven een gevangenis. 

"Het kan ons helpen op talrijke plaatsen, van het gazon van het Witte Huis tot basissen en ambassades in het buitenland, van gevangenissen en scholen tot historische sites", zegt Alex Morrow, de technische directeur van het project. "Het is een gemakkelijke en betrouwbare manier om de dreiging te neutraliseren."

Het wapen weegt nog geen vijf kilogram en kan drones tot 400 meter ver raken. Wanneer je de trekker overhaalt, vuurt het wapen een lading elektromagnetische energie af die mikt op de meestgebruikte gps-frequenties en ISM-radiofrequenties. Het doelwit wordt zo op een veilige manier onbruikbaar gemaakt en kan dan geen bijkomende bevelen meer ontvangen van de bestuurder. Dat is in het bijzonder handig wanneer de drone is uitgerust met een explosief.

Deze video bevat een simulatie van een onderschepping:
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels