Ga naar de mobiele website
^ Top

Disney maakt zelfs deurklink magisch met technologie

Weet u nog hoe indrukwekkend het leek toen u voor de allereerste keer een touchscreen zag? Disney heeft zich voorgenomen om de magie uit de tekenfilms nu ook op de echte wereld los te laten. Met een nieuwe technologie wordt alles een soort 'touchscreen'. Van bezemstelen tot deurklinken en zelfs water, u kan er binnenkort op drukken.

Het hele huis kan met de techniek 'Touché' tot leven komen. Er is slechts één elektrisch draadje nodig om met een voorwerp te verbinden. Daarnaast moet er een (draadloze) connectie met een controller gemaakt worden. Op die manier weet je bed bijvoorbeeld of je ligt of zit, een deurknop kan uit de grip van je hand afleiden of een deur geopend of gesloten moet worden, je sofa kan automatisch de televisie op pauze zetten van zodra je rechtstaat of je kan het volume regelen door eenvoudig met een vinger of je arm te strelen.

De technologie is eigenlijk heel vergelijkbaar met de manier waarop een smartphone werkt. Sensoren vertalen een simpele aanraking van een vinger in bepaalde acties. Volgens de uitvinders van Disney Research in Pittsburgh werkt het systeem zelfs in water. Sensoren kunnen namelijk zien wanneer je een vinger of een hand in bijvoorbeeld een emmer water steekt. Ook de manier waarop je een sensor op een voorwerp aanraakt kan voor afwijkende informatie zorgen. De sensoren zouden zo veel gevoeliger zijn dan die van onze huidige touchscreens.

Meer over


Meld een bug