Deze vijf smartphones beschikken over een uitstekende batterij

Het beu om altijd bezig te zijn met je batterij? Bij deze vijf smartphones gaat ze wat langer mee.
Thinkstock Het beu om altijd bezig te zijn met je batterij? Bij deze vijf smartphones gaat ze wat langer mee.
Stroomonderbrekingen, afschakelplannen: de kans zit er dik in dat we er deze winter mee te maken krijgen, als we de actualiteit mogen geloven. Een van de adviezen is alvast om altijd te zorgen dat je telefoon goed opgeladen is vóór de stroomonderbreking. Wij zochten ook al even uit welke smartphones momenteel top zijn wat batterijduur betreft.

Apple XS Max (€ 1.250)

Bestaat er iets vervelender dan het einde van de dag niet halen met je smartphone? Vroegere modellen iPhones hadden een zeer slechte reputatie op het vlak van de batterij. Met de komst van de iPhone X werd het beter, en de XS Max gaat nog een tikje hoger, met een accucapaciteit van 3174mAh. Als je op 4G moet overschakelen, draineert de batterij wél wat sneller.

(lees verder onder de foto)

De Apple XS en XS Max.
Apple De Apple XS en XS Max.

Samsung Galaxy S9 (€ 575)

De Samsung S9 en S9+ hebben een accucapaciteit van respectievelijk 3000 en 3500mAh. Handig is dat ze allebei de mogelijkheid van snelladen ondersteunen. Zo zit de S9 na een half uur laden alweer voor de helft op capaciteit. Heb je een drukke dag met veel telefoons, dan kan zoiets een welkome redding zijn. De S9+ rekt het nog iets langer, al valt de batterijduur wel in het nadeel uit ten opzichte van de laatste modellen iPhones.

TIP: Toon me alle Samsung smartphones met de beste batterij

(lees verder onder de foto)

De Galaxy S9.
Samsung De Galaxy S9.

Xiaomi Pocophone F1 (€ 348)

Xiaomi zet graag grote accu's in telefoons en de Pocophone is geen uitzondering. De telefoon is misschien 8,8 mm dik, maar je krijgt daar een 4000mAh-accu voor in de plaats. Prima compromis, toch. De telefoon is trouwens ook niet overdreven dik of zwaar, en dat met een batterij die zelfs de meest intensieve gebruikers zal bekoren. 

(lees verder onder de foto)

De Xiaomi Pocophone F1.
Xiaomi De Xiaomi Pocophone F1.

Huawei P20 Pro (€ 710)

Grote telefoon, groot scherm, dus grote batterij? Dat plaatje klopt alleszins in het geval van de Huawei P20 Pro, die een accucapaciteit van 4.000mAh heeft. Als je er zuinig mee omspringt, kan de batterij hiervan volgens ons zelfs twee dagen overleven zonder nieuwe oplaadbeurt.  

(lees verder onder de foto)

De Huawei P20 Pro.
Huawei De Huawei P20 Pro.

OnePlus 6 (€ 529)

Met de accuduur van de OnePlus 5T was niets mis, vonden ze bij OnePlus zelf. Zodoende bleef de accucapaciteit van de OnePlus 6 exact dezelfde: 3.300mAh. Daarnaast wist OnePlus op zo'n manier de hardware te balanceren, dat je zelfs na een intensieve dag navigeren en WhatsAppen nog een dertig procent batterijduur overhoudt.

TIP: Vergelijk hier de prijzen van smartphones met de beste batterijduur.

De OnePlus 6.
OnePlus De OnePlus 6.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Apple iPhone XS en XS Max review: briljante smartphones, kleine upgrades

Zes redenen waarom de nieuwe iPhone XS, XS Max en XR beter zijn

Is dit toestel de killer van de iPhone X en Samsung S9?
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maurice Verheyen

  Heb een sony xz2, 2 à 3 dagen zonder herladen.

 • Jos Waelen

  Waar is de Cat s41? 285 euro en twee dagen intensief gebruik met een lading.

 • philippe decock

  Als ze nieuw zijn gaan ze zolang mee zoals beschreven. Zelfde test eens bekijken na 1 jaar gebruik.

 • Lars Heykers

  En de Lenovo P2? Natterij van 5100mAh gaat bij mij bijna een week mee. Duidelijk weer betaald om enkel de dure merken te promoten.

 • Jan De Vos

  Blackberry key2 : gaat 2 dagen mee, Android en zeer goed klavier. TOP