Deze uitstekende smartphones zijn ook betaalbaar

Een goeie smartphone hoeft, als je goed uitkijkt, niet noodzakelijk duur te zijn.
Unsplash Een goeie smartphone hoeft, als je goed uitkijkt, niet noodzakelijk duur te zijn.
Terwijl fabrikanten natuurlijk volop reclame maken voor hun duurste modellen, vergeten we soms dat er voor de budgetbewuste consument ook veel goede toestellen op de markt zijn. Je kan dan natuurlijk niet hetzelfde verwachten als wat je bij een iPhone XS of een Samsung Galaxy S10 krijgt. Dit vinden wij de beste budgetsmartphones van het moment. 

Samsung Galaxy A7 (€ 219)

In grote lijnen zijn er nog maar weinig verschillen tussen de diverse smartphones in een bepaalde prijsklasse, dus de fabrikanten besteden des te meer aandacht aan de details. Goed nieuws voor ons is dat er sowieso meer keuze is in het middensegment en dat de concurrentie dus toeneemt, want dat zet gevestigde namen als Samsung & co ook aan om ook in deze prijsklasse hun beste beentje voor te zetten. Deze Galaxy A7 is een goed voorbeeld. Dit uitstekende toestel heeft een midrange-processor, een vingerafdrukscanner op de zijkant en aan de achterkant drie camera’s.  Bekijk hier de Samsung Galaxy A7.

(lees verder onder de foto)

De Galaxy A7.
Samsung De Galaxy A7.

Xiaomi PocoPhone F1 (€ 309,73)

Deze prijsbreker van het Chinese Xiaomi blijft het bijzonder goed doen. Zo goed als alle reviews zijn het er over eens: eigenlijk is de PocoPhone haast een high-end-model, maar dan wel aan een middenklasseprijs. Niet alleen zit er veel geheugen en voldoende snelle opslag in, maar het scherm is ook prima voor een lcd, de accuduur is uitstekend en de telefoon is verdraaid snel. Bekijk hier de Xiaomi PocoPhone F1.

(lees verder onder de foto)

De PocoPhone F1.
Xiaomi De PocoPhone F1.

Nokia 7 Plus (€ 249)

HMD Global, de Finse fabrikant die al enkele jaren smartphones onder het Nokia-merk op de markt brengt, laat zich momenteel opvallen omdat het de strijd aangaat met de grote jongens. Ze blijven tezelfdertijd wel oren hebben naar de budgetmarkt, met deze goede Nokia 7 Plus. Die krijgt nu een prijskaartje waar meer mensen zich in kunnen vinden, en door die dubbele camera met optische zoom en dat grote scherm mag je dat eigenlijk zelfs een koopje noemen. Bekijk hier de Nokia 7 Plus.

(lees verder onder de foto)

De Nokia 7 Plus, in al zijn kleuren.
HMD Global De Nokia 7 Plus, in al zijn kleuren.

Huawei Mate 20 Lite (€ 261)

Natuurlijk zijn de specificaties van de ‘Lite’ Mate 20 lang niet zo indrukwekkend als die van de grote broers Mate 20 en Mate 20 Pro, maar dat neemt niet weg dat je hier voor een beperkt budget een behoorlijke telefoon krijgt. Niet voor niets is de Lite bijzonder populair bij jongeren. Hij werkt zeer snel en heeft een uitstekend scherm van 6,3 inch (16 centimeter). Bekijk hier de Huawei Mate 20 Lite.

(lees verder onder de foto)

De Mate 20 Lite.
Huawei De Mate 20 Lite.

Toch een Apple? Beste keuze: Apple iPhone 6S (€ 299)

Een betaalbare iPhone? Kwatongen beweren nu dat dat niet bestaat, maar dat klopt eigenlijk niet met de realiteit. Als je toch per se een iPhone wil, maar er geen 1.000 euro voor over hebt, dan raden we je de 6S aan. Dat toestel dateert wel al van 2016: op meer dan een gebied hebben de bovenvermelde Android-smartphones dus echt betere specificaties. Anderzijds is de 6S zeker niet slecht op niveau van hardware en software. Weet wel dat je met dit toestel al halfweg de tijdsspanne van vijf jaar zit waarin Apple updates aan besturingssysteem iOS blijft garanderen. Bekijk hier de Apple iPhone 6S.

TipVergelijk hier de beste budgetsmartphones onder de 350 euro.

(lees verder onder de foto)

De iPhone 6S.
Apple De iPhone 6S.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Xiaomi Pocophone F1 - High-end smartphone voor weinig geld

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Samsung Galaxy S10: nu al de beste smartphone van 2019?
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stephan Dessers

  Voor mensen die niet zoveel belang aan een camera hechten, kijk eens naar een Wiko. Heb er al 2 verschillende voor mijn zoon gekocht. Toptoestel voor een heel leuke prijs. Hij heeft op dit ogenblik een View 2. Prijs 150 euro. Mijn volgende wordt ook zeker een Wiko. Zoek maar eens wat reviews of recencies over Wiko op....

 • Jef Smit

  Anne dat klopt helemaal niet. Een Android is een toestel dat het jarenlang goed blijft doen als je er mee kan werken. Je moet je smartphone kunnen onderhouden. Vele mensen kunnen dit niet en klagen dat hun smartphone traag is geworden. Voor die mensen raad ik een iPhone aan, dat ik ontworpen voor mensen die simpele dingen willen doen met hun gsm waarbij de vele restricties van Apple niet uitmaken....

 • Chris Deckers

  Als je ziet welke merken er constant/systematisch wél en niet vernoemd worden, zou je gaan denken dat een stuk van de prijs der dure merken zit in de "vermoedelijk-niet-zo-gratis" reclame en aanprijzingen die ze constant krijgen in media en kranten. Rondgepompte hype dus.

 • abu hansa

  Ik heb Ullefone power 3 en ik vind em fantastis.. Uitstekende gsm voor prijs. Mijn kinders hebben gesmeekt voor een dus verjaardags cadoes zijn op komst in vorm van Ullefone T2 pro..Beste op markt voor de moment.

 • langstaart marmot

  Plus een veelvoud voor het data-abonnement. Aan het toestel alleen heb je niet veel.