Deze uitstekende laptops kan je momenteel voor weinig geld op de kop tikken

Lenovo's Yoga 530, een van de beste laptopdeals van het moment.
Lenovo Lenovo's Yoga 530, een van de beste laptopdeals van het moment.
Halfweg de zomervakantie, met een nieuw school- of academiejaar dat stilaan weer aan de einder verschijnt, is het misschien tijd om een nieuwe laptop in huis te halen. Dit zijn momenteel de drie beste koopjes.

Budgetlaptop: Lenovo Yoga 530 (€ 599)

Als je voor zeshonderd euro een laptop koopt, moet je soms concessies doen op het vlak van schermkwaliteit, snelheid of aanwezigheid van een ssd. Niet zo bij de Lenovo's Yoga 530: nog steeds een laptop die bijzonder veel waar voor weinig geld biedt. Je krijgt een goed ips-scherm, een vlotte Pentium-processor en een ssd, en dat alles zit in een stevige behuizing. Bovendien gaat de accu erg lang mee, toch belangrijk.

(lees verder onder de foto)

Een uitklaplaptop zonder al te veel compromissen: de Lenovo Yoga 530.
Lenovo Een uitklaplaptop zonder al te veel compromissen: de Lenovo Yoga 530.

Lees ook: Ben jij een pc- of Mac-mens? Doe de test!

Basislaptop: Acer Aspire 5 (€ 799)

Acer is een van de laatste fabrikanten die nog een toestel op de markt brengt met quadcore-processor, solid state drive, een fris ips-schem én een grafische kaart, en dat allemaal voor 800 euro. Ook de Aspire 5 biedt dus veel waar voor je geld, maar let goed op dat je een variant met ips-paneel koopt! En eerlijk: dit toestel heeft ook wel wat nadelen, zoals de stevigheid van de schermconstructie en de verouderde usb 2.0-poorten. Voor zo'n prijs kan je dat wel door de vingers zien. 

(lees verder onder de foto)

In het basissegment drijft deze klepper van Acer boven.
Acer In het basissegment drijft deze klepper van Acer boven.

Thin&Light: Asus ZenBook UX430 (€ 819)

Het Taiwanese Asus verraste deze zomer met een nieuwe versie van de ZenBook UX430, inclusief quadcore i5-processor, 8GB geheugen en een solid state drive van 256GB. Nieuw aan deze versie is de modernere wifichip en het mat scherm.

(lees verder onder de foto)

Zoek je een thin & light, dan is deze van Asus het bekijken waard.
Asus Zoek je een thin & light, dan is deze van Asus het bekijken waard.

Lees ook:

Apple MacBook Pro 15,4" - Het Pro-achtervoegsel waardig

5 goede redenen om nu nog een desktop te kopen

De 5 populairste laptops van het moment
43 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Tamara Grymonprez

  Leuk dat hier zoveel kenners aan het woord zijn. Lenovo een b merk? Is gewoon het vroegere IBM, en maakt heel goede producten. En Asus is één van de betrouwbaarste merken in IT en je krijgt veel waarde voor geld.

 • Johan Van Biesen

  Naargelang de taken die je dient uit te voeren koop je een laptop met de specificaties die je nodig hebt, als het enkel dient om sociale media en Youtube videos dan mag je gerust een goedkope nemen, doe je grafische bewerkingen of zoals mezelf audio dan heb je wel iets krachtig nodig, en dan heb je met 2000€ net genoeg, niet ideaal, maar doenbaar. Mijn laptop is van ADK en is op maat gemaakt, kost wel 3500$...

 • Karine Roeland

  Alles hangt af waarvoor je laptop moet dienen. Als het is om te stoefen, moet je inderdaad een dure met alles erop en eraan kopen. Om gewoon wat op facebook of zo te zitten, dit kan je met een goedkopere ook doen?

 • Kenny Durinck

  Mijn laptop is al 7jr oud en doet het nog prima! Welliswaar enkel voor administratieve doeleinde gebruikt wordt. Vorig jaar de batterij vervangen en wat geheugen erbij en voor 100€ had ik net een nieuwe!

 • Ivan Willems

  Bert, mijn schoonbroer is ook zo. Als het maar duur genoeg is, denkt hij dat het altijd beter is. Zijn zoon kocht 4-5 jaar geleden een laptop bij Aldi. Nog altijd in gebruik, niet zo snel als zijn pa zijne. Die is/ al naar de haaien. Je ziet wel.