Deze tv's geven echt waar voor hun geld

Welke tv's geven écht waar voor hun geld?
LG Welke tv's geven écht waar voor hun geld?
Je bent toe aan een nieuw televisietoestel, maar je wilt geen model in huis halen dat binnen een jaar of twee al achterhaald is? Deze vijf kleppers hebben alle nieuwe technologie in huis, zoals 4k, oled en hdr, en hun verhouding prijs-kwaliteit zit bijzonder goed.

LG C8: krachtig OLED-instapmodel (€ 1.268)

De C8 is een krachtig instapmodel wanneer je een tv met oled-technologie (Organic Light Emitting Diodes staat voor organische deeltjes in de beeldplaat die tegelijkertijd voor beeld en verlichting zorgen) in huis wilt halen. De beeldkwaliteit is top, en het enorme contrast van de beeldplaat maakt een spectaculair kleurenspectrum mogelijk via de High Dynamic Range (hdr)-technologie. Ook de bediening zit snor, met de Magic Remote-afstandsbediening die ook als een soort ‘pointer’ fungeert. Bekijk hier de LG C8.

Tip: Bekijk hier alle uitstekend beoordeelde televisies onder 1.500 euro

(lees verder onder de foto)

LG's C8.
LG LG's C8.

Panasonic FZW804: veel extra’s (€ 1.099)

De Panasonic FZW804 is een prachtige oled-tv met een paar unieke features die bij andere merken niet te krijgen zijn, waaronder een ingebouwde lezer voor sd-kaartjes. Ook de bouwkwaliteit is zeer goed: vooral de metalen voet, met daarin een handige kabelgeleider, is een stuk degelijker uitgevoerd dan de voeten die je bij andere merken vindt. Eveneens uniek is de strak afgewerkte afstandsbediening met toetsverlichting. Het beeld is erg goed, en een goede antireflectiefilter zorgt ook overdag voor een schitterend beeld. Bekijk hier de Panasonic FZW804.

Lees ook4 voordelen van een gebogen televisiescherm

(lees verder onder de foto)

Panasonics klepper.
Panasonic Panasonics klepper.

Samsungs Q9F: de beste Qled van Samsung (€ 1.284)

Samsungs Q9F is het topmodel van de Qled-serie. Qled of ‘Quantum Dots’ staat voor Samsungs eigen beeldtechnologie, waarmee de fabrikant concurreert met de oled-technologie van erfvijand LG. Om te beginnen heeft deze tv een strak ontwerp en zijn er mooie materialen gebruikt voor de afwerking. De interface van de tv werkt simpel en reageert vlot op commando’s van de afstandsbediening, die net als de tv, uit mooie materialen is vervaardigd. Op vlak van beeldkwaliteit presteert de Q9F goed dankzij een krachtige backlight. Daardoor presteert de tv vooral goed bij het kijken naar films of reeksen die High Dynamic Range (hdr)-kleurentechnologie ondersteunen. Bekijk hier de Samsungs Q9F.

(lees verder onder de foto)

Samsung blijft inzetten op zijn Qled-technologie.
Samsung Samsung blijft inzetten op zijn Qled-technologie.

Philips 803: inhaalbeweging op geluid (€ 1.438)

Het design van de Philips 803 is erg minimalistisch: er is aan de voorkant bijna alleen maar beeldscherm te zien. Het scherm is een oledpaneel van LG Electronics, waarop een goeie antireflectielaag is aangebracht, zodat je minder last hebt van omgevingslicht. Wat betreft de geluidskwaliteit liepen Philips-televisies tot nu toe wel wat achter op de andere grote merken, maar daar is nu wat aan gedaan: in de 803 zit een audiosysteem met drie boxen, goed voor een totaal vermogen van 50 Watt. Bekijk hier de Philips 803.

(lees verder onder de foto)

Goeie ingebouwde audio is Philips' nieuwe speerpunt.
Philips Goeie ingebouwde audio is Philips' nieuwe speerpunt.

AF8: Sony zet in op kleuren (€ 1.699)

Ook bij de AF8 van Sony heb je niet te klagen wat beeldkwaliteit betreft. De High Dynamic Range-modus is vooral bijzonder goed in de grijs- en kleurweergave. Net als alle andere high-end televisies van Sony maakt ook de AF8 gebruik van Android TV als smart tv-systeem, waardoor je gegevens kunt delen met je smartphone (als je tenminste een Android op zak hebt). Bekijk hier AF8.

(lees verder onder de foto)

Sony's AF8.
Sony Sony's AF8.

Tip: Bekijk hier alle uitstekend beoordeelde televisies onder 1.500 euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Deze televisies hebben het laagste stroomverbruik

Dit zijn de beste tv’s onder de 1.000 euro

Review - LG C9 oled-tv Review - Top-tv met hdmi 2.1
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.