Deze televisie past het best bij jou

Er zijn ontelbaar veel parameters die mee bepalen welke televisie het best bij jou en je gezin past.
shutterstock Er zijn ontelbaar veel parameters die mee bepalen welke televisie het best bij jou en je gezin past.
Als er iets is dat snel gaat, dan is het wel televisietechnologie. Led, oled, Qled, dikte van het scherm, scherpte van de kleuren, de ideale kijkhoek, de ideale grootte, enzovoort: er zijn ontelbaar veel parameters die mee bepalen welke televisie het best bij jou en je gezin past. We zochten enkele aanraders uit per ‘type’ kijker.

De ideale tv voor bingewatchers

Streamingdiensten als Netflix of Amazon Prime zijn vandaag niet meer weg te denken uit een moderne huiskamer. Wie zich regelmatig aan bingewatchsessies waagt, haalt zich bij voorkeur een smart-tv in huis: die geven makkelijke toegang tot de Netflix- of Amazon-apps, zonder dat er extra apparatuur (zoals een Apple TV of een Google Chromecast) voor nodig is. Veel gloednieuwe toestellen integreren nu gewoon een Netflix-knop op de afstandsbediening. Netflix-fans zijn ook gebaat met een 4k-toestel, omdat Netflix al behoorlijk wat content in 4k in de etalage heeft staan. Je zoekt dus best naar een tv met een Ultra HD-resolutie. Bekijk hier de smart-tv’s en hier de tv’s met Ultra HD-resolutie

De ideale tv voor gamers 

Een zichzelf respecterende gamer neemt enkel genoegen met het allerbeste en allerscherpste beeld. Je wil met andere woorden een tv met een oled-scherm, omdat die beeldtechnologie nu eenmaal de rijkste kleuren en het beste contrast garandeert. De technologie is dan wel ontwikkeld door LG, je vindt ze ook in toestellen van pakweg Philips. 

Speel je op een PlayStation 4 pro of een Xbox One X? Dan koop je ook best een 4k-tv, want veel huidige games (bvb. Red Dead Redemption II, een van de beste games van 2018) worden in die nieuwe beeldstandaard afgespeeld. En dan een tip die voor zichzelf spreekt: op een tv met een groot scherm - 50 inch of hoger - is het des te leuker gamen.  Deze televisies zijn ideaal voor gamers.

Lees ook: Deze budgetvriendelijke tv’s hebben toch een enorm scherm

De ideale tv voor grote gezinnen 

Er zijn kennelijk twee categorieën van mensen die kiezen voor enorm grote tv’s; kersverse vrijgezellen en grote gezinnen. Voor de eerste categorie hebben de fabrikanten niet echt een verklaring, maar de tweede lijkt ons evident. Als je thuis met zes man of meer samen naar televisie kijkt, heb je nu eenmaal een grote televisie nodig als iedereen het scherm behoorlijk wil kunnen zien. Bekijk hier de tv’s met grote schermen.

De ideale tv voor sportfreaks

Wie veel sport wil kijken op de buis, moet vooral een tv met een hoge beeldverwerkingssnelheid hebben. Je zoekt dus een tv met een goede ‘refresh rate’ (de refresh rate is het aantal keer per seconde dat het beeld wordt ververst en wordt uitgedrukt in hertz (Hz), nvdr). Minstens 100 hertz is een must, en hoe hoger je gaat, hoe beter. Niets zo vervelend als een wereldgoal wazig te zien krijgen. Enige omvang - 50 inch of meer - is opnieuw aan de orde. Dit zijn de beste tv’s om naar sport te kijken.

Tip: Vergelijk hier de prijzen van de populairste en best beoordeelde tv’s.

Lees ook:

Preview LG 65" R9 oled: het begin van de oprolbare oledrevolutie

Dit zijn de beste televisietoestellen van 2018

Vijf redenen om over te schakelen naar een 4k-tv
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laetitia Dubois

  Nee Johan Van Biesen, het is juist het tegengesteld, vroeger waren het beeldbuizen want er was een buis achteraan nu zijn het flatscreen, en beiden zijn televisies

 • Johan Van Biesen

  Iemand die op zoek is naar een nieuwe beeldbuis, want televisie kan men dat niet meer noemen, die wacht beter een jaar of twee, tot de microled schermen op de markt komen, dat is de toekomst, al wat je nu kan kopen is al achterhaald, en let er zeker op dat je aansluitingen HDMI 2.1 zijn, anders ben je nogmaals gejost.

 • Ronny Van de Wal

  Zelf heb ik een tv van de ALDI en ben daar zeer tevreden over.Heeft me een paar jaar geleden 100€ gekost en heeft alles in huis wat ik nodig heb.Zelfs een player aan boord.

 • Andy Van de Winckel

  Altijd da gezeik over 4k tv's. Zijn enkel maar de ps4 en XBox die in 4k beeldkwaliteit geven. En sommige series op Streaming diensten zoals vermeld. Das gewoon allemaal geldklopperij. Ikzelf game veel en doe dit op een plasma tv van Panasonic. Geen ping (vertraging) zoals op een led tv

 • Christiane De Kerpel

  Kan mij volledig vinden in uw opmerking heer Van Schuerbeeck, en mooiere programma's zijn meestal héél laat...dan wil een mens wel gaan slapen !