Deze smartphones moeten Lumia-reeks nieuw leven in blazen

kos
Microsoft bereidt zich voor om in oktober hun nieuwe smartphones voor te stellen. Maar zoals dat gaat met nieuwe smartphones zijn er al beelden gelekt. Evan Blass lekte de persfoto's van de Lumia 950  en 950 XL via Twitter.

De Micrsoft Lumbia 950 XL, die de codenaam Cityman draagt, heeft een 5,7-inch scherm en een 20 megapixel PureView camera. Op beide toestellen kan gebruik worden gemaakt van de Surface Pen. Daarbovenop ondersteunen ze beide Qi-technologie om draadloos op te laden. 

De XL-versie huisvest de snellere 810-processor van Snapdragon en een grotere batterij (3300 mAh). Op de achterkant krijgt de camera een extraatje mee in de vorm van een aluminium ring rond de lens. 

Het marktaandeel van Microsoft is zeer beperkt in de smartphone-industrie. Dat is te wijten aan het magere aanbod in de app-winkel voor Windows Phone. Populaire apps geven nog steeds voorrang aan de App Store van Apple en de Google Play Store.  

Op de prijzen van de nieuwe Lumia-toestellen is het wellicht nog wachten tot in oktober tijdens het officiële evenement van Microsoft.

De Lumia 950 XL heeft een 5,7-inch scherm en een grotere batterij.
kos De Lumia 950 XL heeft een 5,7-inch scherm en een grotere batterij.