Deze robot brengt melk, broodjes en tomaten straks aan huis

Nuro
De grootste supermarktketen van de Verenigde Staten gaat op korte termijn een ​​volledig onbemande bezorgservice lanceren. Klanten halen hun boodschappen met een pincode uit het voertuig.

Dit najaar begint de supermarktketen Kroger met een pilotproject in een nog niet bekendgemaakte stad in de Verenigde Staten. In eerste instantie zal Kroger nog chauffeurs laten meerijden uit veiligheidsoverwegingen. De supermarkt vraagt klanten om niet te verwachten dat die helpt met uitladen, want in een later stadium zal dit ook niet meer gebeuren. De supermarktketen heeft 2.800 winkels in 35 staten en telt dagelijks ongeveer 9 miljoen klanten. 

Het systeem werkt ongeveer als volgt: klanten kunnen een bestelling plaatsen via het online leveringsportaal van Kroger of via een app van Nuro. De spullen worden in de gekoelde compartimenten van Nuro geladen, waarna het voertuig autonoom naar zijn bestemming rijdt. Klanten kunnen het voertuig gedurende de hele reis volgen met behulp van de app. Zodra het voertuig aankomt, kan de klant zijn spullen met een pincode uit het voertuig halen. 

Nuro

Thuisbezorgmarkt

De trend van robotica, zelfrijdende auto's en e-commerce leiden tot een explosie van interesse in de zogeheten 'last-mile delivery challenge', oftewel de thuisbezorgmarkt. Consumenten bestellen meer items online dan ooit tevoren en consumenten verlangen steeds kortere wachttijden. 

Volgens een recent onderzoek door McKinsey is de wereldwijde bezorgmarkt goed voor ongeveer 86 miljard dollar, met een enorme groei op jaarbasis.

Nuro

Makers

De voertuigen worden gemaakt door Nuro, een firma die werd opgericht door Dave Ferguson en Jiajun Zhu. Zhu was een van de grondleggers van het zelfsturende team van Google, terwijl Ferguson een toonaangevende software-ingenieur in het team was.

Veel van de details van de samenwerking moeten nog worden afgehamerd, maar door de deal behoort het onbekende bedrijf Nuro plotseling tot de groten der aarde waar het gaat om zelfrijdende auto's. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leofar Koninckx

  Dat is een niet te stoppen evolutie het kan hoogstens wat afgeremd worden. De supermarkten zullen binnen afzienbare tijd verdwijnen en vervangen worden door buurtwinkeltjes waar men vlug iets kan halen wat men vergeten is bestellen.

 • marc van de poel

  Zo een poespas om wat charcuterie en een bus wasmiddel thuis te krijgen. Belachelijk. Toekomst of niet, ik geloof niet in dit soort idiotie. Wat is er trouwens fout aan naar de winkel wandelen?

 • Gino Denil

  In de tijd van de tweeverdieners met ultra flexibel werken koop je niet dagelijks je kleine aankopen. Maar vul je één keer per week die kar in de discount of de supermarkt.

 • Dominique Cox

  Zal wel veel kosten om je benodigdheden te krijgen. Misschien zullen ze in de toekomst ook vrachtwagens of bussen hebben die aan deur van verscheiden klanten komen afleveren.

 • Nadir van Thielen

  ik ben daar ook mee bezig jammer dat ze weer de weg gaan spannen over, ik heb mijn autonome robot moet af geven aan de politie.