Deze nieuwe smartwatches nemen het op tegen de Apple Watch

AFP
Terwijl iedereen uitkijkt naar de Apple Watch, dropt de competitie nog een heleboel smartwatches en fitnesstrackers op de markt. Met het Mobile World Congress in Barcelona in het vooruitzicht stellen alle grote fabrikanten hun nieuwste snufjes dezer dagen voor, waaronder enkele nieuwe smartwatches.

De Chinese smartphonefabrikant Huawei pakte vandaag uit met een stijlvol metalen smartwatch. Ook al raakte dat gisteren per ongeluk al bekend via een reclamebord.

Het horloge is 1,4 inch groot en heeft een laag saffier dat beschermend werkt tegen krassen. De 'Watch' meet allerlei bewegingsactiviteiten zoals wandelen, lopen, fietsen en je hartslag. De software draait volledig op Android Wear van Google. 

Het horloge is in drie kleuren beschikbaar: goud, zilver en zwart. Om de wearable verder te personaliseren, kan je ook uit tientallen verschillende armbandjes kiezen.

Het minimalistische ontwerp heeft veel weg van de Moto 360 van Motorolla. Het design wordt op heel wat techwebsites alvast positief onthaald. Volgens The Verge komt dit design het meest in de buurt van een echt horloge. Techradar noemt het zelf een van de mooiste Androidwatches tot nog toe. 

Huawei trekt met hun slim horloge naar twintig landen, maar België staat niet op hun lijstje. Mocht je straks eentje willen kopen, dan moet je naar Duitsland of Frankrijk. De prijs wordt later bekendgemaakt.

kos

Design komt het meest in de buurt van een echt horloge

AFP
kos

LG: Eerste smartwatch die onafhankelijk van smartphone werkt

Ook LG pakt uit met twee nieuwe smartwatches: de Urbane Watch en de Urbane Watch LTE.

De LG Urbane Watch LTE is de meest interessante van de twee. Met de LTE-versie kan je namelijk walkie-talkie-gewijs bellen. Volgens LG is dit de eerste smartwatch die over LTE- of 4G-verbinding beschikt. Dat wil ook zeggen dat dit de eerste smartwatch is die onafhankelijk van een smartphone werkt. De LTE-versie heeft ook een grotere batterij gekregen (700 mAh). 

De vorige smartwatches van LG draaiden allemaal op Android Wear. Maar voor deze LTE-versie pakken ze uit met hun eigen software: webOS. Dat laat hun toe om heel wat extra's in het slimme horloge te steken. De interface staat ook in schril contrast met de LG G Watch R bijvoorbeeld. 

Het verschil met de 'gewone' Urbane watch zit hem natuurlijk in de LTE-connectiviteit en het feit dat die versie op Android Wear draait. Dat zal zich ook vertalen in een groot prijsverschil tussen de twee. Gizmodo schat dat de verkoopprijs voor de LTE-versie minstens 350 euro zal zijn.

Naar verluidt zou het wel nog mogelijk zijn om apps uit de Google Play Store te downloaden met de LTE-versie. 

Met de LTE-versie kan je walkie-talkie-gewijs bellen.

AFP