Deze bij ons onbekende smartphones winnen wereldwijd naam en faam

EPA
Onze smartphonewinkels dragen wereldmerken als Samsung, Apple, Huawei en HTC, maar elders op de wereld zijn er heel wat niche-apparaten die bij ons eerder onbekend en onbemind zijn. Hier zijn vier van die 'underdogs'.

Jolla C (€ 165)

Als je nog een Jolla C op de kop wilt tikken, zul je goed moeten zoeken: de Finse fabrikant bracht er maar duizend van uit, en niet eens aan een exclusieve prijs. Een budgettelefoon, die onder het budget-besturingssysteem Sailfish OS draait, maar verder wel opvalt met zijn fleurige design.

Tweakers

YotaPhone (€ 699)

Deze smartphones van Russische makelij laten zich vooral opvallen door hun twee schermen: een amoled-kleurenscherm aan de voorkant, en een monochroom e-ink-scherm achteraan, waarop de meest onmiddellijke informatie te zien is (zoals een klok en een weerbericht) en je desgewenst zelfs een eBook kunt lezen. De derde versie van de YotaPhone komt eind dit jaar uit, maar het merk is lastig te vinden in onze winkels.

Tweakers

Wileyfox Swift 2 (€ 178)

Een van de beste budgetsmartphones wordt niet in het Oosten van de wereld gemaakt, maar in de Britse hoofdstad Londen. Wileyfox-smartphones draaien op een afgeleide van het Android-besturingssysteem, maar vallen verder op met hun stevige metale behuizing en hun usb-c-aansluiting. Een forse allrounder voor een extreem zachte prijs.

Tweakers

Oppo R9S (prijs nnb)

Vanzelfsprekend moest er in dit underdog-overzicht een toestel uit China zitten, het land waar er de afgelopen jaren een geheel eigen smartphone-industrie is gaan bloeien. De Oppo R9S is een goed voorbeeld van zo'n Chinese smartphone die misschien niet erg populair zal worden bij ons, maar qua hardware toestellen van heel wat andere fabrikanten - zoals het eveneens Chinese Huawei - minstens evenaart.


Kijk op Tweakers.net voor nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer technologienieuws op Tweakers:
Kirk-ransomware met Star Trek-thema vermomt zichzelf als ddos-tool
Philips Lighting brengt Hue Candle met E14-fitting uit
Zelfrijdende auto's van Uber hebben nog vaak bijsturing nodig

Tweakers3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan De Man

    Heb voor mijn vrouw een UMI Z gekocht en heb zelf een ONEPLUS 3. Supertoestellen die tot de topklasse behoren.

  • Seppe Mussels

    En de Google Pixel? Kunnen we die al kopen in belgie ?

  • Danila Tas

    Bij de goedkope smartphone winkels zijn nog andere evenwaardige smartphones te koop onder de 200 euro..,! Ga maar eens kijken rondom de Offerandestraat in Antwerpen!