Zomer 2017

Gesponsorde inhoud

Deze betaalbare persoonlijke assistent heb je altijd op zak

Ontmoet je virtuele rechterhand

Waar heb je je auto ook alweer geparkeerd? En wanneer moet je vertrekken om ondanks het drukke verkeer toch je afspraak te halen?Dat zijn vragen die een persoonlijke assistent voor je kan beantwoorden. Moet je een rijke Hollywoodster zijn om zo iemand in dienst te hebben? Nee, je hoeft alleen maar over de juiste smartphone te beschikken.
Nokia 3 - Deze betaalbare persoonlijke assistent heb je altijd op zak
Nokia Nokia 3 - Deze betaalbare persoonlijke assistent heb je altijd op zak

Niemand zal de voordelen van een smartphone in twijfel trekken. Je kunt even je mails lezen, je agenda doornemen en tussendoor ook op sociale media checken wat anderen aan het doen zijn. Maar alle apps nog aan toe, soms wil je gewoon rust en eenvoud. En bovenal een batterij die niet in een vingerknip leegloopt. Applicaties maken je leven eenvoudiger, maar zoeken naar de juiste knop vraagt soms meer tijd dan het bespaart.

Het wordt pas echt handig wanneer je telefoon zelf weet waarnaar je op zoek bent. Google Assistant is zo’n virtuele assistent die het gedrag van zijn gebruiker analyseert en, op basis van verschillende factoren, relevante content op maat verzameld zonder dat je er specifiek om moet vragen of ook maar één applicatie voor hoeft te downloaden.

Travelbuddy 

De slimme assistent kan met behulp van je locatie pro-actief relevante informatie tonen. Zo helpt hij je onthouden waar je auto geparkeerd staat, analyseert hij verkeersupdates terwijl je onderweg bent, voorspelt hij het weer op je volgende bestemming en biedt hij handige vertalingen aan als je in het buitenland bent. Dos cervezas, por favor?

Eindeloos foto’s nemen, amper scrollen 

Met Google Photo’s kan je gratis en onbeperkt foto's opladen, volautomatisch. Een handige app die standaard geïntegreerd is op alle pure androidtoestellen. Google analyseert je foto’s en geeft ze trefwoorden. Zo hoef je niet langer zelf je foto's te backuppen, organiseren of in mapjes onder te verdelen. Neem je veel foto’s van hetzelfde tafereel? Dan maakt je telefoon daar toch gewoon snel een gifje van? Je persoonlijke assistent houdt je archief bij en springt er op een intelligente manier mee om. Zo kan je zoeken op trefwoorden of zelfs namen. Waar stond die foto ook alweer van dat leuke avondje met je lief en die fles wijn?

Je eigen butler

Zo slim als je smartphone en je persoonlijke assistent zijn, zo slim wordt ook je woning. Een pure Androidtelefoon stemt zich probleemloos af op de slimme toestellen in huis. Denk maar aan je Nest Thermostaat die je huisklimaat regelt, of de thuiscamera die een oogje in het zeil houdt of checkt of de kinderen al terug zijn van school. Alsof je een echte butler in huis hebt!

De mogelijkheden van de Google-gebaseerde services zijn talrijk en dat maakt van een puur Androidtoestel een droomhulp. Nokia kiest resoluut voor pure Android: geen speciale apps, geen gedoe, gewoon een telefoon die automatisch en te allen tijde up-to-date is én de laatste features heeft. Op alle Nokiatoestellen ervaar je dus de luxe van een persoonlijke Google assistent, helemaal op jouw maat. De Nokia 5 koop je bijvoorbeeld al voor 199 euro, over betaalbaar levensgemak gesproken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.