Deelstepsysteem Lime waarschuwt voor mankement waarbij gebruikers van step vallen

Een gebruiker met een Lime-step in de Spaanse hoofdstad Madrid.
REUTERS Een gebruiker met een Lime-step in de Spaanse hoofdstad Madrid.
De Amerikaanse multinational Lime, een van de bedrijven die deelsteps verhuren in Brussel, waarschuwt voor een mankement waarbij gebruikers aan hoge snelheid van de voertuigen vallen, zo meldt de BBC. Verschillende mensen liepen al kwetsuren op.

Het defect treedt het vaakst op wanneer de steps op een hobbelige ondergrond bergafwaarts rijden. De deelstep kan hierdoor “overmatig remmen” waardoor de persoon mogelijk van de step vliegt. Het bedrijf voert nu een stelselmatige software-update bij de deelsteps uit. Deze update zorgt voor een significante daling van het aantal voorvallen, maar dit proces is nog niet afgerond, luidt het. Lime roept gebruikers op om voor het vertrek goed de remmen te controleren. Op het totaal aantal Lime-ritten gaat het om een klein percentage, namelijk 0,0045 procent. Betrokken gebruikers liepen builen en kneuzingen op. Lime is wereldwijd actief in meer dan honderd steden. Elke maand zorgt dit voor meer dan een miljoen ritten.

In Brussel zijn vier deelstepsystemen actief. Naast Lime gaat het om het Amerikaanse Bird, het Belgische Troty en het Nederlandse Dott.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  En weeral waarschuwen en weeral angst voor gevaar, de app-generatie.

 • FRANK WILLEMS

  Zal wel zeker , zag gisteren 2 volwassene en 1 kind op 1 step ,er moet dringend een wet komen met regels en gebruik .

 • Danny Holdensrath

  Bij regenweer gevaarlijk ding, te kleine wieltjes.

 • guy perain

  ''mankement waarbij gebruikers van step vallen''?? Aan de gevaren van dat spul hebben ze natuurlijk weer niet gedacht!!(als er zo een paar honderd door mekaar ''steppen''