Ga naar de mobiele website
^ Top

De vijf beste smartphones voor tieners

Thinkstock
Ze kunnen geen halve seconde meer zonder eventjes op hun scherm te kijken, en hun smartphone mag liefst een pronkstuk zijn. Tieners zijn geen makkelijk publiek om een juiste smartphone voor te kopen. Maar hier zijn niettemin een paar suggesties in de prijsklasse tussen € 200 en € 360.

Huawei P10 Lite (€ 272)

Wanneer jong volk op zoek gaat naar een smartphone is het hen meestal vooral om de camera te doen, en dan scoort de Lite-versie van Huawei's nieuwste vlaggenschip, de P10, natuurlijk hoog dankzij zijn ingebouwde Leica-lens. De P10 Lite is verder een prima toestel met een degelijke en goed ontworpen behuizing en een contrastrijk scherm, dat zelfs goed af te lezen is in de felle zon. Alleen de accuduur blijft een beetje op het gemiddelde zitten, en daarnaast gaat het opladen traag.

Huawei

Apple iPhone SE (€ 305)

Voor wie zweert bij iOS is de iPhone Special Edition een spectaculaire combinatie van componenten van de 6s, 6 en 5s in de behuizing van de 5s. Zowel aan het ontwerp als aan de gebruikte componenten is weinig nieuws te ontdekken. Hij doet alles wat de iPhone 5s doet, maar is in veel opzichten een stuk beter. Wat er echt boven uitsteekt, is de accuduur: de SE leeg krijgen in een dag is een uitdaging. De combinatie van high-end specs, de relatief lage prijs en de compacte behuizing kan voor veel mensen onweerstaanbaar blijken. En ja, ook de camera is prima.

Apple

Motorola G5S Plus (€ 329)

De Moto G5 was al een budgettelefoon die ruime keuze bood: zo is de accu verwisselbaar en kun je naast twee simkaarten in de dualsim-smartphone een micro-sd-kaart kwijt. De G5S Plus-versie doet daar nog een groter scherm (van 5,2 inch naar 5,5 inch), een mooiere behuizing en een betere 13-megapixel-camera bij.

Motorola

Samsung Galaxy J7 (2017) Duos (€ 299)

Het hoeft niet noodzakelijk een Galaxy S te zijn: de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft ook nog een paar uitstekende modellen in de lagere kasten van zijn assortiment. Zoals de Samsung Galaxy J7 Duos, een recente upgrade van een relatief succesvol toestel uit 2016. Het toestel heeft onder meer een Full HD-amoled-scherm, smalle bezels (mee dus met de tijd), en interne hardware die klaar is om het nieuwe Android 8 Oreos-besturingssysteem te draaien.


Meer technologienieuws:
Dit zijn de belangrijkste tech-nieuwigheden voor het najaar

De belangrijkste nieuwigheden op IFA


Samsung ontwikkelt Gear VR-software voor behandelen psychiatrische aandoeningen

Sony Xperia Z5 (€ 349)

Nog een goeie allroundsmartphone is de Sony Xperia Z5: een solide toestel zonder ergens in uit te blinken of grote steken te laten vallen. Hij is met zijn 5,2"-scherm niet bizar groot, maar wel degelijk dankzij zijn stof- en waterdichtheid. Ook de camera presteert meestal goed, al schiet hij soms tekort in details en in decors met weinig licht. Alleen de accuduur is ondergemiddeld wanneer je hem met andere hedendaagse toestellen vergelijkt.

Sony
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug