De vijf beste smartphones voor kinderen

Hollandse Hoogte
Met de aanstormende communies en lentefeesten ben je misschien op zoek naar een goeie, niet al te prijzige smartphone (maximum € 300) voor kids of beginnende tieners. Hier zijn de vijf beste opties van het moment.

Lekker lang bezig met de Motorola Moto G5 (€ 188)

Met zijn G5 heeft de Amerikaans-Chinese fabrikant (eigendom van wereldmerk Lenovo) een krachtige budgettelefoon op de markt, met een verwisselbare accu (handig wanneer ze binnenkort constant met hun neus op hun smartphonescherm zitten) en plaats voor extra geheugen via een micro-sd (je kunt er prat op gaan dat het interne geheugen snel vol zal zitten bij jonge gebruikers). Uitstekend lcd-scherm, ook. En er zijn toestellen met een betere camera, maar met zijn 13 megapixel en hd-sensor kan hij goed mee.

Lees hier de Tweakers-review.

Tweakers

Prima manusje-van-alles: Samsung Galaxy A5 (€ 275)

De Galaxy A5 voelt stevig aan, ziet er niet slecht uit, heeft een mooi scherm en werkt soepeltjes. Samsung zette hem in 2015 een tikkeltje te duur in de markt, maar ondertussen is editie 2016 van het apparaat op het prijspunt van een prima midrange-telefoon beland (de in 2017 gelanceerde updateversie kost wel zo'n 80 euro meer).

Lees hier de Tweakers-review.

Tweakers

'Nee mam, ik wil een iPhone!': iPhone 5S (€ 298)

Apple heeft zijn iPhone SE gelanceerd voor instapgebruikers, maar er is nog een goedkoper toestel dat fatsoenlijk waar voor zijn geld biedt: de nog steeds in de winkel zijnde 5S. Hij is loeisnel, en heeft een prima accuduur. En het is meteen een toestel met een ingebouwde vingerafdrukscanner. De enige juiste koop voor een jongere die liever een iOS-toestel dan een Androidfoon heeft.

Lees hier de Tweakers-review.

Apple

Rekenkracht is bijzaak: Huawei P9 Lite (€ 242)

Huawei begon enkele jaren geleden met lite-versies van zijn P-vlaggenschiptelefoons, en die werden met goeie reden een succes. Er zijn cosmetische verschillen tussen de P9 Lite en zijn grote broer, zoals de plastic achterkant, maar voor de rest - qua scherm, camera, batterijduur enzovoort - is het dezelfde telefoon als het basismodel. Alleen in dingen die ze niet noodzakelijk voelen, zoals een tragere processor en 16 GB in plaats van 32 GB opslaggeheugen, is er een verschil met de 'grote' P9.

Lees hier de Tweakers-review.

Tweakers

Als alleen de camera telt: Sony Xperia XA1 (€ 278)

Een relatief nieuwe middenklasser voor dit soort geld: daarvoor moet je bij Sony zijn. Al blijft de Xperia XA1 op veel gebieden wel achter op andere telefoons in dit prijssegment: hij heeft bijvoorbeeld een flets scherm en een matige accuduur, wat toch al fameuze minpunten zijn. Maar daar staat iets tegenover wat gebruikers uit deze leeftijdsklasse reuze belangrijk vinden: een camera van liefst 23 megapixel. Ook heeft hij 23 gigabyte aan opslaggeheugen, uitbreidbaar met een MicroSD-kaart, en draait er een snelle processor met acht kernen in.


Kijk op Tweakers.net voor meer nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer technologienieuws op Tweakers:
Hearthstone heeft nu 70 miljoen spelers
Intels zakelijke processors bevatten al sinds 2008 ernstig lek
LG presenteert 4k-monitor die beeld van vier apparaten tegelijk kan tonen


Sony Mobile