De tien beste laptopdeals van het moment

Tweakers
De zoektocht naar een nieuwe laptop is nooit makkelijk. Je koopt zo'n apparaat doorgaans voor enkele jaren, en het moet dus ook over hardware beschikken die tot het einde van die periode in lijn blijft met de noden qua rekenkracht. Hier zijn tien recente laptops waarmee je 'mee' bent, voor een winkelprijs tot 1.500 euro.

Toshiba zet zijn klassieker voort (€ 719)

Toshiba was, met zijn Satellite-reeks, twintig jaar geleden een van de eerste laptopfabrikanten die zijn toestellen ging richten op studenten en thuisgebruikers. Dat toegankelijke cachet kleeft nog altijd aan deze nieuwe telg uit die langlopende reeks, die onder meer over een prettig aanvoelend klavier beschikt.

Toshiba

MacBook Pro 13,3" voor wie zweert bij Apple (€ 1.402)

Versie 2015 van Apples kleinste MacBook Pro zit een beetje in het peloton qua interne kracht, maar het is de beste deal die je vandaag kunt doen wanneer je bij Appleproducten zweert én een goed uitgeruste laptop zoekt.

Tweakers

Een gamingbeest van MSI (€ 999)

De Taiwanese fabrikant MSI richt zich vooral op fervente gamers met zijn laptops en desktops, maar dit toestel kwijt zich evengoed prima van bureau- en andere applicaties. Met zijn 17,3"-schermdoorsnede is hij wel aan de grote kant voor wie vaak uithuizig moet zijn.

MSI

Democratische allrounder van Lenovo (€ 499)

Van een laptop voor een prijs onder 500 euro kun je natuurlijk geen mirakels verwachten. Maar deze budgetlaptop van marktleider Lenovo is een prima allrounder, die op alle gebied (intern geheugen, processor, enzovoort) prima kracht levert voor zijn geld.

Lenovo

Budget-mediabeest van Asus (€ 576)

Tijd voor de laptop-Taiwanezen. De eerste van de twee, Asus, bracht recentelijk een toestel op de markt dat vooral boven de rest van zijn prijsklasse uitsteekt dankzij zijn hd-scherm.

Asus

Breed werkpaard van Acer (€492)

De andere Taiwanese fabrikant, Acer, schittert dan weer met deze 17-inch-klepper, wiens grote scherm echter bij voorkeur wordt gebruikt om op te multitasken: hij beschikt namelijk dan weer niét over een hogedefinitiescherm.

Acer

Degelijke klassieker van Dell (€ 1.172)

Het Amerikaanse Dell, de derde grootste pc-fabrikant van het moment, heeft zich altijd laten voorstaan door de degelijke samenstelling van zijn toestellen: deze nieuwe Latitude-laptop levert qua specificaties dan ook geen nare verrassingen op voor zijn prijs.

Dell

Goeie 'midranger' van Fujitsu (€ 605)

Nog een prima middenklasser is deze Lifebook A555 van Fujitsu. Voor de prijs moet je het wel met een WXGA-scherm stellen (een paar sporten onder HD), maar zijn Intel Core i3-processor is relatief snel voor een toestel in deze prijsklasse, en zijn chassis voelt lekker stevig aan.

Fujitsu

Medions krachtige 13-incher (€ 749)

De Duitse fabrikant Medion, kind aan huis bij onder meer Aldi en Media Markt, propte zoveel reken- en visuele kracht in zijn nieuwe 13-inch-laptop dat hij een koopje is voor gebruikers die die kleinere vorm genegen zijn. Met onder meer een hd-scherm en een Intel Core i5-processor.

Medion

Een nieuw werkpaard van HP (€ 1.575)

Met zijn EliteBook-gamma blijft de Amerikaanse computergigant HP inzetten op laptops voor vooral professioneel gebruik. Wie op deze notebook wil gamen is een beetje in het nadeel, want de visuele kracht komt gewoon van de interne Intel-chip. Maar op alle andere gebieden - onder meer werkgeheugen van 16 gigabyte - is het een topper.


Zoek hier de laptop die het beste bij jou past! 


Meer technologienieuws op Tweakers:
5 redenen om terug te keren naar de Nokia 3310
Huawei introduceert de Honor 9-smartphone
Lenovo kondigt budgettelefoon met grote accu aan

HP