De leukste tech-geschenken voor Valentijn onder 100 euro

Er bestaan tal van tech-cadeaus waarmee zowel zij als hij blij zou zijn.
Unsplash Er bestaan tal van tech-cadeaus waarmee zowel zij als hij blij zou zijn.
Geen idee wat voor cadeau je dit jaar weer over tafel moet schuiven tijdens het valentijnsdiner? Als je lief een beetje tech-gek is, moet je het niet te ver zoeken. Vijf ideeën die zowel voor haar als hem passen.

JBL Tune 120 TWS (€ 69)

Deze draadloze oortjes van JBL hebben een goede kwaliteit en pasvorm. De batterij levert bovendien een extreem lange speeltijd: liefst 15 uur, en dat kan je verdubbelen wanneer je de meegeleverde case ordentelijk hebt opgeladen. Tijdens het bellen heb je een helder geluid, zonder echo of ruis. Wel zit er geen laadblokje in de doos, en missen ze een micro-usb-aansluiting. Je moet er, met andere woorden, écht voor zijn overgeschakeld naar het draadloze tijdperk. Bekijk hier de JBL Tune 120 TWS.

(lees verder onder de foto)

Of liever een stel draadloze oortjes?
JBL Of liever een stel draadloze oortjes?

Amazon Kindle 2019 (€ 94)

Niet iedereen die op zoek is naar een e-reader hoeft er eentje te hebben met het allerbeste scherm, het grootste opslaggeheugen en de breedste waaier aan bestandstypes. Sommige gebruikers zijn al dik tevreden met boeken die op de eigen downloadwinkel van de fabrikant te vinden zijn, en hoeven niet zo nodig strips of magazines te lezen op hun leesplankje. Wanneer het écht gewoon om boeken gaat, is het ook niet nodig om meer dan 100 euro uit te geven. En dan is de Kindle van pionier Amazon toch een van de betere keuzes. Bekijk hier de Amazon Kindle 2019.

(lees verder onder de foto)

De recentste 'basic' Kindle.
Amazon De recentste 'basic' Kindle.

FitBit Charge 3 (€ 99)

Is je lief sportief aangelegd? Dan is de FitBit Charge 3, nu aan verlaagde prijs, een aanrader. Het is een wearable met tien fitnesssensoren, waaronder een stappenteller, een hartslagsensor en een slaapmonitor. Gebruikers zijn vooral gecharmeerd door zijn goed afleesbare scherm, zijn waterdichtheid, zijn brede waaier aan functies, en zijn lange batterijduur. Bekijk hier de FitBit Charge 3.

(lees verder onder de foto)

Evergreen onder de sportwearables: de FitBit Charge 3.
FitBit Evergreen onder de sportwearables: de FitBit Charge 3.

Google Nest Mini (€ 47)

Zijn jullie stilaan klaar voor een smart home? Dan is een slimme speaker wel zo handig. De topper wat dat betreft, zeker in Europa, blijft de Nest Mini van Google. Deze biedt veel functies voor zijn karige prijs, is compact en ook stevig gebouwd. Ondanks het gebrek aan een aansluiting voor externe audio-apparaten, is het een aanrader als je een smarthome wilt beginnen of uitbreiden. Ten opzichte van zijn grotere voorganger, de Google Home, is vooral de geluidskwaliteit een stap voorwaarts, maar overige verbeteringen zijn marginaal. Bekijk hier de Google Nest Mini.

(lees verder onder de foto)

Is het tijd voor AI in huis? De Google Home is een goeie eerste stap.
Google Is het tijd voor AI in huis? De Google Home is een goeie eerste stap.

Sega Mega Drive Mini (€ 70)

Er zijn al miniconsole-uitvoeringen geweest van de NES en Super NES, Commodore 64 en PlayStation, dus ook de Sega Mega Drive mocht niet ontbreken in dat rijtje. Deze miniversie van het legendarische Sega-kastje heeft met 42 beschikbare games een ruim aanbod. Alle klassiekers, van Sonic the Hedgehog via Altered Beast en Shinobi III naar Streets of Rage 2, van Ghouls ‘n’ Ghosts via Golden Axe en Contra: Hard Corps naar Road Rash II, zitten erin. De interface waarop de Sega Mega Drive Mini draait heeft dezelfde eenvoud als die van de NES- en SNES-mini’s, met een eveneens niet al te uitgebreide selectie instellingen. Verder is het een mooie, behoorlijk natuurgetrouwe kopie van het veel grotere origineel, compleet met verschuifbare volumeknop en een aan/uit-switch die een rood lampje doet branden. Bekijk hier de Sega Mega Drive Mini.

Potje retrogamen: de Sega Mega Drive Mini.
Sega Potje retrogamen: de Sega Mega Drive Mini.

Lees ook:

De beste draadloze speakers voor binnenshuis

Beter dan oled: microLED is dé schermtechniek van morgen

Maximum 250 euro voor een smartphone? Dit zijn onze aanraders