Exclusief voor abonnees

De grote oortjestest: twaalf Bluetooth-oortelefoons voor jou gekeurd

Twaalf Bluetooth-oortelefoons gekeurd door Tweakers

De lente gloort, en dus komen we weer wat vaker buitenshuis. Welke zijn de beste oortelefoons voor tijdens uw wandelingen, uw loopjes of uw pendeltocht naar het werk? Twaalf stuks getest.

Wie op straat rondloopt, of weleens tijd doorbrengt in trein, bus of metro, weet dat veel mensen zich graag enigszins afzonderen met muziek op de oren of een serie voor de neus. Bedrade modellen blijven populair, maar het aandeel draadloze koptelefoons en oordoppen neemt toe. Bluetooth wordt veel gebruikt, zoveel dat de eerste smartphonefabrikanten het aandurven om een audio-uitgang van hun telefoon te schrappen. Het aanbod aan Bluetooth-oortjes is al groot. Maar welke zijn het beste voor u?

Apple AirPods

Apple AirPods
RV Apple AirPods

In deze round-up vergelijken we zeven bluetooth-hoofdtelefoons in de prijscategorie van 150 tot 200 euro met elkaar op basis van accuduur, functionaliteit, draagcomfort en geluidskwaliteit. De Apple Air Pods zijn de nipte winnaar, omdat ze onder meer een goede geluidskwaliteit hebben en comfortabel in de oren blijven zitten, ook tijdens het sporten. Ze scoren op functionaliteit en accuduur niet het hoogst, maar zijn wel het meest all-round op de door ons geteste onderdelen.
Prijs: € 165
Score: 8,5/10

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANK WILLEMS

  Een test is steeds maar een moment opname , meestal worden testen overgenomen van andere magazines mits betaling , en komt er bij audio testen steeds persoonlijke smaak kijken bv de beste hoofdtelefoon voor mij is David clarcks , men zelfs de vijsjes los van kopen dat is service .is veel gebruikt in de luchtvaart maar er bestaat ook een hifi versie

 • Dyrk Dudyrk

  Dee merde van bluetooth is dat er vetraging op zit. Een voip-gesprek, wat toch al gevoelig is voor delay, wordt heel irritant wanneer je bluetooth oortjes in hebt, door de extra vertraging! Veel smartphone fabrikanten hebben de jack-ingang afgeschaft, God weet waarom! Design? Geen goed idee geweest.

 • Marc Spandel

  Gek, een telefoon zónder audio- uitgang. Als iemand je opbelt, dan zal je dit dus niet meer kunnen horen? Potverdorie nog aan toe! zou Toon Hermans zeggen. Waarom geen vaste chip met luidspreker laten inplanten zoals de moderne geheim agenten? Of hoe een 'mens' stilaan zichzelf laat manipuleren tot dure nutteloze aankopen en gedragsverandering ten voordele van Tommelein en andere 'verkopers'.

 • Guy muis

  ik heb al jaar en dag power beats en vind ze super!

 • Jurgen Aerts

  Heb er zelf al veel gehad ( wel met bedrading ) de laatste zijn van Denon (AHC 821) verreweg de beste .

Video