De Croo wil openbaar debat met Zuckerberg in Brussel

Photo News
Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) wil dat Facebookbaas Mark Zuckerberg naar Brussel komt voor een debat in het openbaar en niet achter gesloten deuren in het Europees Parlement, zoals nu gepland is. Dat zei hij tijdens een debat over "fake news" in Brussel.

Woensdag raakte bekend dat Zuckerberg uitleg komt geven over de privacyregels van zijn bedrijf in de nasleep van het schandaal met Cambridge Analytica. Dat zou wel achter gesloten deuren gebeuren.

Dat was al niet naar de zin van liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt. Hij liet weten de vergadering met Zuckerberg niet te willen bijwonen als ze achter gesloten deuren plaatsvindt. De Croo sluit zich daar bij aan. "Wie heeft iets aan zo'n hoorzitting achter gesloten deuren, buiten de parlementsleden?"

"Ik roep Mark Zuckerberg op om zich niet te laten opsluiten achter gesloten deuren. Ik nodig hem uit om naar Brussel te komen en met ons een publiek debat te hebben", aldus nog de minister.

Mark Zuckerberg.
EPA Mark Zuckerberg.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Hegge

  Alexander , deze type Giganten blijven ongrijpbaar en daar helpt een debat niet. De Google's - Facebook - Amazone - Apple - Microsoft etc zijn de nieuwe heersers van heel veel mensen en heel veel geld.

 • walter verkest

  Decro junior komt nog aan de hielen niet qua intellect van mr suikerbiet . Dus mr decro en kompaan verklootstad jullie hebben niets te willen.

 • rudolf jacobs

  dit gesprekje gratis of betaalt mr

 • Marc Van Orshaegen

  aan de twee zultkoppen zou ik willen zeggen " begin maar een paar engelse lessen te nemen" zodat ge ons land weer belachelijk maakt met jullie TV engels

 • Jan Dekoninck

  Een debat met een amerikaans bedrijf . Komaan , dit is politieke marketing en bedelen om smeergeld.........