De beste koelkasten met diepvries: dit zijn de toppers volgens onze specialist

Hier zijn de drie beste koelkasten van het moment, mét een krachtige vriezer.
Shutterstock Hier zijn de drie beste koelkasten van het moment, mét een krachtige vriezer.
Niet alle keukens zijn groot genoeg om een koelkast én een diepvries te herbergen. Als je dus niet al te vaak naar de bijkeuken of een andere ruimte wilt hollen om diepgevroren producten, koop je beter meteen een koelkast met diepvries. Onze technologiespecialist ging op zoek naar de drie beste van het moment.

Wat zochten we in deze round-up? Ten eerste een koelkast met een stevige ingebouwde vriezer, en niet één met een klein vriesvakje waarin je maar een handvol producten kwijtgeraakt. Verder letten we ook op algemene essentials als energiezuinigheid, een voldoende groot volume en een praktische opdeling. 

Beste budgetmodel: Liebherr CU 2831

Deze koelkast van het Duitse merk Liebherr heeft, toch zeker voor een prijs van € 500, een prima volume. En dat zowel in de koelkast zelf, als in de vriezer onderaan. Ook qua zuinigheid is de score uitstekend in deze prijscategorie.  Verder zijn de legplanken van veiligheidsglas gemaakt, en is de binnenkant handig ingedeeld. Dit basismodel is klassiek wit; wie het graag kleurrijker wil in de keuken kan voor een kleine meerprijs een groene of zilveren variant op de kop tikken. 

Beste prijs-kwaliteitsverhouding: Whirlpool W7 931A OX

Een energiezuinig model mét een behoorlijk volume én een prijs rond de 700 euro? Onze keuze voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit viel op dit toestel van Whirlpool. Deze koelkast heeft een onklopbare koel- en vriesinhoud voor een toestel met energieklasse A+++. Tussen de beschikbare functies zit onder meer snelvriezen, waardoor je producten die dat nodig hebben sneller ingevroren krijgt. Met een energiekost van gemiddeld 37 euro per jaar is deze Whirlpool A+++ niet alleen goed voor het milieu, maar ook zuinig in gebruik. 

Onze keuze: LG GBB62PZGFN

Een absolute topper is dit model van het Koreaanse LG Electronics. Bij de pluspunten tikken we onder andere het laag energieverbruik af(energielabel A+++) en de handige indeling (vijf koel- en drie vriesvakken in gehard glas). Met die strakke zilveren bast oogt het ook allemaal iets mooier dan de gemiddelde lompe, witte koelkast. Op het led-display lees je onder andere de ingestelde temperatuur af.

Lees ook: 

De beste robotstofzuigers op de markt: dit zijn de toppers volgens onze specialist

Koffiemachines met bonen? Dit zijn de beste op de markt

Dit zijn de vijf beste tv’s van het moment
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris Neyt

  Wij hadden een koel/diepvries met 2 diepvriesladen en na 18 jaar vervangen door het topmodel van Liebherr. Energieverbuik spectaculair gedaald, Geen geluiden, Biofresh laden en 3 diepvriesladen. Jacobus en Karin kijk eens naar het verbruik van een USA beest en 2 afzonderlijke toestellen!

 • karl van dyck

  Alles behalve BEKO.Wat wij met deze dubbele ijskast & diepvries hebben meegemaakt leek wel een soap. 2000€ betaald,deze heeft half jaar gewerkt,verschillende malen technieker om probleem te verhelpen, tot hij constant bleef draaien en diepvries ontdooide.Na resem klachten bij Assogem Mechelen,nieuwe ijskast gekregen,ongeveer jaar verder,led verlichting voor temperatuur werkt maar half meer en maakt LAWAAI dat het niet mooi meer is.

 • Jacobus van Roozendaal

  Toch ben ik groooote fan van Amerikaanse koelkast, na meer dan 20 jaar is de oude aan de vervanging toe, vandaag nieuwe gekozen.

 • karin verwimp

  Koelkast MET diepvriezer? Neen dank u. Als 't één kapot is moet je ook het ander vervangen. Geef mij maar twee aparte toestellen. En dat van niet alle keukens zijn groot genoeg is dikke zever. Dan koop je toch gewoon twee kleinere losse toestellen die je boven op elkaar zet? Tjonge.

 • Lou Bakker

  Dat ze eens koelkasten maken die geen herrie maken. Met het gas dat ze vroeger gebruikten waren ze veel stiller.