De 5 populairste laptops van het moment

Photo News
Op zoek naar een nieuwe laptop? Deze vijf toestellen spreken momenteel het sterkste tot de verbeelding van de bezoekers van technologiesite Tweakers.

1 / HP Envy x360 (15") - € 1.097

De nieuwste hybridelaptop van het Amerikaanse HP, die dus ook kan worden omgedraaid tot een tablet, is stevig dankzij de metalen behuizing, al is hij met 2160 gram wel aan de zware kant. Het toetsenbord tikt vrij goed en de laptop wordt geleverd met een infraroodcamera voor gezichtsherkenning en een actieve styluspen. Het contrast van het scherm is relatief hoog, maar de helderheid is helaas laag, wat een slechte afleesbaarheid bij veel omgevingslicht tot gevolg kan hebben. Ook de accuduur valt tegen, hoewel HP ook weer niet voor een ondermaatse accu heeft gekozen.

De hybride HP Envy x360 kan ook als tablet gebruikt worden.
Tweakers De hybride HP Envy x360 kan ook als tablet gebruikt worden.

2 / Apple MacBook Air 2017 (13,3") - € 899

Tien jaar geleden al lanceerde Apple zijn eerste MacBook Air, en de reeks bleef een van de speerpunten in het laptopgamma van de fabrikant. De 2017-update van de Air is vooral nieuw vanbinnen, met een krachtigere processor. Voor de rest zet hij de features verder die van de MacBook Air een soort van vast meubelstuk maakte in koffieshops: vederlicht, flinterdun, en dus makkelijk mee te nemen voor wie graag buitenshuis werkt.

Tipheb je een nieuwe laptop op het oog? Vergelijk hier alle prijzen van laptops

De recentste editie van de MacBook Air.
Apple De recentste editie van de MacBook Air.

3 / Lenovo IdeaPad Y50-70 (15,6") - € 899

Heel wat laptopgebruikers houden wel van de flashy esthetiek van een gamingpc, maar hebben niet het budget om een ware krachtpatser te kopen en hebben die paardenkracht ook niet nodig. Voor dat soort gebruikers is de IdeaPad Y50-70 van marktleider Lenovo wellicht een goeie aankoop. Wat kracht betreft staat hij overigens nog wel goed zijn mannetje voor zijn prijs.

De Lenovo IdeaPad heeft het uitzicht van een gaminglaptop, maar niet de prijs.
Lenovo De Lenovo IdeaPad heeft het uitzicht van een gaminglaptop, maar niet de prijs.

4 / Asus ZenBook UX430UN (14") - € 1.073

De conventionele wijsheid over zogeheten 'ultraportables', kleinere laptops dus, is dat je inboet aan rekenkracht. Het Taiwanese Asus doorbreekt dat stramien een beetje met deze relatieve krachtpatser. Hij heeft stevige interne hardware, een bloedmooi scherm, en uitstekende audio-output voor wie graag buitenshuis zijn Spotify opzet.

Deze 14-incher van Asus is klein maar krachtig.
Asus Deze 14-incher van Asus is klein maar krachtig.

5 / Microsoft Surface Laptop i5 (13,5") - € 1.099

De Surface Book 2 is ook al op de markt, maar heeft een prijskaartje van een paar duizend euro. Dan is de eerste uitvoering van Microsofts laptopreeks, met een danig lagere prijs, een mooi alternatief voor wie rond de duizend euro wil blijven. Het blijft sowieso een behoorlijk stevige laptop. De hardware is snel, en het scherm heeft een prima contrast en is netjes gekalibreerd. De enkele usb-aansluiting is onpraktisch, maar de accuduur is wel weer lang: tien uur tijdens browsen en vijftien uur bij video kijken.

De nog steeds krachtige eerste versie van de Surface Laptop heeft nu een prijs van iets meer dan 1.000 euro.
Microsoft De nog steeds krachtige eerste versie van de Surface Laptop heeft nu een prijs van iets meer dan 1.000 euro.

Vergelijk hier alle prijzen van laptops.

Lees ook:

Vijf manieren om de accuduur van je laptop te verlengen

Dit zijn de beste laptops tot 1.150 euro

HP Envy x360 15 Review
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Zelfs een Dell XPS 15 van 1700 euro heeft nog maar 8GB geheugen, een trage HD van 5400 rpm en slechts 2GB videogeheugen. Veel geld voor middelmatige specs.

 • Kevin Noël

  Een gamelaptop met een mooi design zou ik toch veel liever hebben dan zo een overdreven "gaming" ding.

 • Kevin Noël

  De beste en de mooiste staat er niet tussen een Dell Xps 13 of 15.

 • Wim Desmet

  Den James is ook geïndoctrineerd door de appel....

 • Theo Van Hoof

  Een GSM dient om te bellen Nick de Anno.