Daarom stomen deze strijkijzers de winkel uit

Let op wanneer je een nieuw strijkijzer zoekt: er zijn grote verschillen in onder meer kracht.
Philips Let op wanneer je een nieuw strijkijzer zoekt: er zijn grote verschillen in onder meer kracht.
Ook op gebied van strijkijzers is er de afgelopen jaren opvallend veel innovatie gebeurd. Dit zijn de populairste toestellen per merk, volgens technologiesite Tweakers.

Philips PerfectCare Elite Silence GC9650 (€ 310)

Het vaakst bekeken toestel is dit apparaat uit een iets duurdere klasse, van marktleider Philips. Voor het geld dat je neertelt (toch het drievoudige van een gemiddeld apparaat) krijg je een krachtig, maar tegelijkertijd ook haast geruisloos apparaat. Dit toestel is ook een stoomgenerator. Dat betekent dat hij een extern waterreservoir heeft, dat via een stroomsnoer verbonden is met het apparaat. Stoomgeneratoren zijn iets handiger dan stoomstrijkijzers,  omdat ze efficiënter zijn bij het bestrijden van hardnekkige kreuken in het textiel.

(lees verder onder de foto)

Dit toestel van Philips is een zogeheten stoomgenerator.
Philips Dit toestel van Philips is een zogeheten stoomgenerator.

Tefal FV9962 Freemove (€ 87)

Dit toestel van de Franse fabrikant Tefal is een 'gewoon' stoomstrijkijzer, maar een voordeel ervan is dat het een draadloos apparaat is: je wordt tijdens het strijken dus niet belemmerd door een snoer. Ook biedt hij, met zijn 2.600 watt, opvallend veel kracht voor een oplaadbaar toestel.

Lees ook: 5 innovatieve toestellen huishoudtoestellen die jouw leven gemakkelijker zullen maken

(lees verder onder de foto)

Dit apparaat van Franse makelij is erg krachtig voor een draadloos toestel.
Tefal Dit apparaat van Franse makelij is erg krachtig voor een draadloos toestel.

Siemens TS22XTRM (€ 235)

Het Duitse concern Siemens ontwikkelde voor deze stoomgenerator zijn 'advanced steam system', dat een stoomdruk van 5,5 bar op het textiel zet. Ook opvallend is het moderne design van het toestel en het waterreservoir.

(lees verder onder de foto)

Siemens zette, behalve op kracht en volume, ook in op design.
Siemens Siemens zette, behalve op kracht en volume, ook in op design.

DeLonghi VVX1420 (€ 105)

Het Italiaanse DeLonghi ken je wellicht van de koffiezetapparaten, maar het bedrijf heeft ook strijkijzers in zijn aanbod. Deze stoomgenerator blinkt uit met zijn relatief compact design. Al moet je qua stoomkracht en watervolume wel wat inboeten tegenover de andere stoomgeneratoren in dit overzicht.

(lees verder onder de foto)

DeLonghi is vooral bekend van de koffiezetapparaten, maar heeft ook een paar interessante stoomgenerator-strijkijzers in zijn gamma.
DeLonghi DeLonghi is vooral bekend van de koffiezetapparaten, maar heeft ook een paar interessante stoomgenerator-strijkijzers in zijn gamma.

AEG DBS3350 (€ 98)

Van de Duitse fabrikant AEG staat deze, voor zijn prijs relatief krachtige stroomgenerator, in de rekken. Hij valt op met zijn zool uit roestvast staal en heeft alle moderne voorzieningen, waaronder een goed antikalksysteem.

(lees verder onder de foto)

Voor zijn prijs heeft dit toestel van het Duitse AEG al de belangrijkste features in huis.
AEG Voor zijn prijs heeft dit toestel van het Duitse AEG al de belangrijkste features in huis.

Vergelijk hier de prijzen van de betere strijkijzers.

Lees ook:

Vijf innovatieve huishoudtoestellen die jouw leven zoveel makkelijker maken

Binnen vijf jaar staan deze tv's in elke huiskamer

De strijd tussen de slimme speakers
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric De landtsheer

  Ooit uit Azie eens stoomstrijkijzer meegebracht van 'tough mama' van 16 euro. voldoende zwaar om zeker lichte en halfzware stukken te strijken. Een draaiknop voor soort materie en schuifknop voor stoomintensiteit. En trouwens, als ge kleding uit machine haalt en droogt, kunt ge veel kreuken elimineneren door tijdens drogen eens aan soms wasgoed te 'snokken'. Enige wat ontbreekt is een on/off switch, lol

 • Teun Dilles

  Tweakers is een Nederlandse website, waar Calor als Tefal verkocht wordt. Die Tefal is hier in België dus als Calor te krijgen.

 • Artuur Lemmens

  Het meest nutteloze toestel in huis.Ik gebruik het al minstens 20 jaar niet meer. Je was mooi strak uitge'streken' ophangen en het is perfect.

 • jean petermans

  Het beste strijkijzer :kreukvrije kleding kopen.

 • Pascal De Groote

  @Nils klopt. Iedereen voor wasmachines iedereen wil dat allemaal digitaal en veel displays en ledjes. Eerste wat kapot gaat is de electronica en al zeker met water. Das geen luxe voor het oog onze wasmachine 1 draaiknop allez 2 maar bon het blijft werken en elke technieker kan het herstellen ipv alles ingesoldeerd en of ingegoten.