Cloud nog niet ingeburgerd bij bedrijven, smartphones wel

THINKSTOCK
Technologieën die mensen al langer thuis gebruiken, breken steeds meer door op kantoor. De helft van de Belgische bedrijven gebruikt tablets voor bedrijfsactiviteiten, driekwart gebruikt smartphones, een kwart is al (deels) overgeschakeld naar cloud computing. Dat leert een onderzoek bij 400 Belgische bedrijven en hun IT-verantwoordelijken van maandblad Smart Business Strategies.

De technologieën zijn evenwel niet altijd voor alle werknemers beschikbaar. Eén op drie bedrijven bieden hun personeel standaard een gsm of smartphone aan. Ook laptops worden vaak geleverd, maar tablets worden minder uitgedeeld.

Dit betekent wel dat meer en meer bedrijven 'de mobiele aanpak' aanhangen, in plaats van een vaste aanpak (een desktop-pc bijvoorbeeld).

Nog 32 procent van de bedrijven geeft standaard een desktop-pc aan zijn werknemers.
Gevraagd naar de tevredenheid van de diensten staan Apple (8,1), Dell, HP en Telenet (telkens 7,8) bovenaan.

Apple boette wel in: zij scoorden nog 8,4 in 2012. "De fabrikant geniet wel een meer fervente aanhang voor zijn pc's dan voor zijn iPads en iPhones, waar het reeds de massamarkt heeft bereikt", stelt hoofdredacteur William Visterin in een persbericht.

Samsung (7,7), Microsoft (7,4) en SAP (6,9) gaan er dit jaar op vooruit qua tevredenheid. BlackBerry (6,9) sluit met de laagste tevredenheid de lijst af. Het gemiddelde bedraagt 7,5.