Britten komen met 'betaalbare' smartphones

De nieuwe Britse smartphonemaker Wileyfox heeft zijn eerste twee smartphones gelanceerd. De Android-smartphones Swift en de Storm bestaan volgens Wileyfox uit hoogwaardige materialen, maar daarvoor hoeven geïnteresseerden niet meteen de hoofdprijs te betalen. Wileyfox volgt daarmee het voorbeeld van Chinese bedrijven als OnePlus en Xiaomi.

De Swift heeft een 5 inch-scherm en is verder voorzien van een Qualcomm Quad-core 410-processor en een 13 megapixel-camera. De Storm is met een display van 5,5 inch een klein stukje groter en is bovendien uitgerust met een snellere Octa-core 615-processor en een 20 megapixel-camera. Beide toestellen draaien op een aangepaste versie van Android: Cyanogen OS.

In de Android-wereld is Cyanogen een bekende naam. Het besturingssysteem is een aangepaste versie van wat Google voor ogen heeft. De gebruiker heeft in Cyanogen OS meer mogelijkheden om het systeem aan te passen en bovendien zijn niet alle standaard Google-apps aanwezig.

De Swift en de Storm moeten binnenkort ook naar het Europese vasteland komen. Wat de smartphones hier gaan kosten, is niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk moet voor de Swift 129 pond (177 euro) worden betaald en voor de Storm 199 pond (272 euro).