Braziliaanse tiener is snelste sms'er ter wereld

Fleksy
De Braziliaanse tiener Marcel Fernandes heeft in New York het wereldrecord sms'en verbeterd. De 16-jarige student natuurkunde typte in 18,19 seconden een opgelegde paragraaf van 25 woorden met zijn Samsung Galaxy S4, een prestatie die overeenkomt met een typesnelheid van 82,5 woorden per minuut.

Fernandes tokkelde 0,25 seconden sneller dan de vorige recordhouder, Gaurav Sharma. In januari zette de Microsoft-werknemer nog een record neer in 18,44 seconden. Ter info: in 2010 bedroeg het record 35,54 seconden.

's Werelds snelste sms'er is een fervente gebruiker van de app Fleksy, een geavanceerd tekstinvoersysteem. De tiener doet al sinds 2009 een beroep op zijn smartphone om allerhande taken uit te voeren. In dat jaar vernielde Fernandes uit frustratie zijn pc en had hij geen geld om een nieuwe te kopen. Dus moest hij zijn telefoon wel gebruiken.

Tijdens de recordpoging in de VS waren autocorrectie en andere hulpmiddelen verboden. De paragraaf die Fernandes moest sms'en en hem het wereldrecord opleverde, luidde: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."

Het record werd in april al verbeterd maar recent pas bevestigd door Guinness World Records, schrijft Daily Mail.