Boek.be lanceert eigen iPad-applicatie voor Nederlandstalige e-boeken

UNKNOWN
Vanaf vandaag is de iPad-applicatie e-boek.org beschikbaar in de Apple appstore. Met deze applicatie wordt het mogelijk om Nederlandstalige boeken te lezen op de iPad. Meteen een primeur voor Boek.be in België en Nederland.

Tot nu toe waren boeken een zeldzaamheid in de iBookstore van Apple omdat de meeste e-boeken voorzien zijn van Adobe kopieerbeveiliging en Apple deze niet ondersteunt. Daarom nam Boek.be het initiatief om in samenwerking met ePagine een oplossing uit te werken.
 
Binnen de iPad-applicatie van e-boek.org krijgt de iPad-gebruiker toegang tot meer dan 6.000 Nederlandstalige e-boeken. Je kan er ook een overzicht van de meest verkochte titels en meest recente titels vinden. Het publiek kan bladeren door het aanbod per genre. Ook Franstalige en Engelstalige e-boeken behoren tot het uitgebreide aanbod. Lezers die hun e-boeken eerder hebben aangekocht via e-boek.org of een Vlaamse boekhandel, kunnen deze titels nu ook op hun iPad plaatsen.
 
De initiatiefnemers zeggen dat ze deze applicatie hebben ontwikkeld met respect voor de boekhandel. "De boekhandels krijgen een commissie op de verkoop die via deze applicatie wordt gerealiseerd. Boekhandels kunnen bovendien ook aansluiten bij deze applicatie en zich presenteren als boekhandel op de iPad", luidt het bij Boek.be. (belga/adv)