Bewoner installeert slimme deurbel, die hem vervolgens niet meer binnenlaat. De reden is verbazend

Twitter @bjmay
Een slimme deurbel die een Twittergebruiker onlangs installeerde, heeft té goed werk geleverd. In die mate dat de bewoner die het systeem zelf had geïnstalleerd, niet meer naar binnen kon. De reden waarom de deur toe bleef is best wel hilarisch, getuigde de Amerikaan B.J. May.

Slimme deurbellen zijn uitgerust met een bewakingscamera die de beelden automatisch naar een smartphone of tablet doorsturen. Ook al ben je duizenden kilometer verder, toch kan je van op afstand de voordeur openen. Dat maakt het erg handig voor bijvoorbeeld pakjesbezorgers die op die manier niet langer voor een gesloten deur staan. Een andere handige functie van slimme deurbellen is het systeem zo programmeren dat vertrouwde gezichten, zoals gezinsleden, altijd naar binnen kunnen. Jezelf buitensluiten zou zo definitief tot het verleden moeten behoren.

Het systeem werkt effectief, misschien wel te effectief. Iets waarover B.J. May uit de Amerikaanse staat Georgia mee kan praten. Hij installeerde onlangs een slimme deurbel van het merk Nest en is als webontwikkelaar niet bepaald een 'digibeet'. Hij verliet dinsdag even zijn huis om iets te zeggen tegen zijn zoon die op straat aan het spelen was. May raakte echter niet meer terug naar binnen. Wat was er aan de hand? Hij had de Nest zo geprogrammeerd dat de deur automatisch gesloten blijft voor onbekende gezichten. Zijn T-shirt bleek de boosdoener. Op het shirt prijkt Batman en die wordt door de Nest als een onbekende geïnterpreteerd. Gevolg: de deur bleef potdicht.

Hij postte het voorval op Twitter waar het berichtje meer dan 28.000 likes kreeg. In een latere tweet preciseerde de man dat het om het model Nest Hello ging. Hij had het apparaat gekoppeld aan zijn deurslot van het merk Yale. Ondanks deze tegenvaller is May niet van plan de slimme deurbel te demonteren. Maar, onderstreept hij: met een goeie oude sleutel is niets mis.

rv24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Van Hessche

  belachelijke uitvinding. ik snap er echt het nut niet van. als je niet thuis bent, komt er niemand binnen, simpeler kan toch niet?

 • Bart Vanlierde

  ik ga hem ook kopen, maar ga hem niet koppelen aan mijn deurslot

 • Raoul Hoylaerts

  ik denk dat iris of vingerafdruk het beste is.

 • johanneke li

  Heel gemakkelijk om binnen te breken ook, je neemt een foto van de persoon, print het op goede grote uit, en wandelt gewoon naar binnen! Superveilig!

 • johanneke li

  Nig een voorbeeld van "technologische vooruitgang" als je weet hoeveel moeite het kost om een electronisch systeem te onwikkelen dat Voor een simpele functie het denkwerk van een mens probeert te vervangen, dan weet je dat de kans op fouten met zo'n systemen tamelijk groot is. Blindelings erop vertrouwen is dom.