Ga naar de mobiele website
^ Top

Bestetarief.be helpt consument goedkoper bellen en surfen

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) lanceert een nieuwe website die de consument moet helpen bij het kiezen van het voordeligste tarief voor gsm, vaste telefoon of internet. De site www.bestetarief.be staat sinds vanmiddag online.

Op de site kunnen consumenten gratis nagaan welke aanbiedingen er op de markt bestaan op het vlak van breedband internet en vaste en mobiele telefonie. Gebruikers kunnen hun profiel simuleren, waarna het programma aanduidt welk tarief het voordeligst is voor die consument, met vermelding van de operator bij wie dat tariefplan beschikbaar is.

Doel van de website is op een eenvoudige manier de goedkoopste aanbieding op maat van elke gebruiker naar voren te brengen. De site, die door de operatoren altijd up-to-date wordt gehouden met de meest recente promoties, biedt volgens de persmededeling van het BIPT "eenvoud in een oerwoud van aanbiedingen".

"Tests wijzen uit dat mensen tot 25 procent kunnen besparen op hun GSM-factuur", aldus federaal minister van Telecom Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Voor internet zou zelfs meer dan 60 procent van de consumenten beter af zijn met een goedkoper abonnement, vermoedt de minister. (belga/mvdb)Meld een bug