Zoveel kost het om scherm van je iPhone X te laten herstellen (en het is een klein fortuin)

De iPhone X.
PN De iPhone X.
Een barst in het scherm van je iPhone? Dan moet je flink in je geldbuidel tasten en voor het allerlaatste model blijkt dat nog dieper te zijn dan bij zijn voorgangers.

Er zit wel enige logica achter. Hoe groter en verder ontwikkeld de schermen, hoe moeilijk en duurder de herstelling als er iets mis gaat. Maar voor de iPhone X gaat dat wel erg ver, zo blijkt uit een officiële prijslijst op de website van Apple.

Waar een vervanging van het scherm voor de iPhone 6s, 7 en 8 oploopt tot 181,10 euro en voor de Plus-versie zelfs tot 201,10 euro, is dat voor de iPhone X al 321,10 euro in een erkende Applewinkel. Grote boosdoener blijkt de technologie voor gezichtsherkenning, die mee in het scherm zit en vervangen moet worden.

Als de schade niet beperkt blijft tot het scherm, kunnen de kosten zelfs oplopen tot 611.10 euro en dat is ongeveer de helft van de aankoopprijs. Voorzichtig zijn met je toestel is dus de boodschap.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart De Groote

  Zo'n nieuw scherm kost dus al meer dan de helft van een volledig nieuwe toptelefoon van Samsung, De S8. Om deze reden heb ik na 6 jaar het iOS universum verlaten en mijn iPhone vervangen door een Samsung. Super blij ermee, het ding is minstens even goed, maar heeft mij minder dan de helft van een iPhone X gekost. Dan mag hij nog sneller in waarde zakken, hij heeft ook een stuk minder gekost!

 • Jurgen Van Den Bergh

  Laat hem niet vallen dan.

 • Jasper Cooremans

  De reden waarom dit zo duur is is doordat de lcd van een iphone X met Oleds is gemaakt wat een erg dure technologie is de vraag is natuurlijk of ze enkel het glas vervangen of ze de lcd mee vervangen.

 • Sinan Ozcelik

  Ik heb nog nooit een amerikaanse brol gekocht.en mijn geld zit in mijn zak

 • Ed Toer

  Koop een vast toestel hoeft geen dure herstellingen en onhandig in de wagen