Weggelachen in 2016, vandaag Apples sterproduct: de Airpods

AirPods in hun oplaaddoosje.
Tweakers AirPods in hun oplaaddoosje.
Watchers vonden dat Apple de draad kwijt was, toen het in 2016 zijn draadloze oortjes Airpods lanceerde. Nu blijkt dat de gadgets zijn uitgegroeid tot een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Dat schrijft De Tijd.

De ‘wearables’ en andere accessoires vormen de snelstgroeiende tak uit het Apple-portfolio. Dat blijkt uit de meest recente bedrijfsresultaten. Het segment groeide met 48 procent naar 5,52 miljard euro. Dat is nog relatief weinig in vergelijking met de inkomsten van de iPhone-verkoop of de diensten zoals Apple Music die het bedrijf aanbiedt.

De draagbare apparaten, zoals de draadloze oortjes Airpods en het slimme horloge Watch, kunnen zich wel moeiteloos meten met andere Apple-producten die al langer meegaan. De verkoop van Macs was in het voorbije kwartaal goed voor 5,82 miljard dollar (5,23 miljard euro), die van iPads zelfs maar voor 5,02 miljard (4,52 miljard euro).

Volgens De Tijd haalt Apple stilaan zijn gelijk. In 2016 werden de Airpods nog lauw onthaald, sinds de lancering van de nieuwe generatie zou er een ‘fenomenale vraag’ naar de draadloze oortjes zijn. Die gaan langer mee en zijn draadloos op te laden. Apple geeft geen aparte verkoopcijfers van zijn Airpods vrij. Volgens experts worden er elk kwartaal 10 miljoen exemplaren verkocht.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Bouduin

  Vind dit nog altijd lachwekkende en schrikbarend lelijke dingen, zelfs al zou iedereen er meerderen van in bezit hebben. Bovendien klinken ze als aangespoeld oorsmeer.

 • Roel Mick

  eerlijk gezged zijn ze super lelijk. Je ziet er uit als een clown met die oorstokjes in uw oren.

 • Nico Theunis

  Hier in België zijn de airpods idd niet ingeburgerd vanwege het belachelijke zicht. In Amerika loopt echt bijna iedereen met die dingen in zijn oor. En tjah, welke verkoop gaat Apple het interessants vinden? Een paar man in België of half Amerika? Hmmmm

 • Jan Hendrickx

  schitterend hoe Apple rommel aan de man kan blijven brengen

 • Kenny Thuy

  Ik heb draadloze oortjes van JBL, ik vind ze minstens zo goed, goedkoper en het is niet alsof je met 2 tandenborstels in je oren zit.