Waarom we fortuinen geven voor een nieuwe iPhone

Tim Cook, CEO van Apple, tijdens de lancering van de iPhone X in september vorig jaar.
REUTERS Tim Cook, CEO van Apple, tijdens de lancering van de iPhone X in september vorig jaar.
Apple zal woensdag drie nieuwe iPhones aankondigen. Hoe de nieuwe modellen precies heten, is niet duidelijk. Dat iPhone-fans opnieuw serieus in hun buidel moeten tasten, staat buiten kijf. Waarom geven we meer dan 1.000 euro uit aan smartphones?

Woensdagavond om 19 uur zullen in het Steve Jobs Theater net als vorig jaar drie nieuwe iPhones onthuld worden: de vernieuwde iPhone X, een grote iPhone X en een budgetversie van de iPhone X. Die informatie komt van betrouwbare bronnen, zoals het persagentschap Bloomberg.

Vorig jaar overschreed de prijs van de iPhone X de magische grens van 1.000 euro. In België was het vlaggenschip van Apple voor 1.159 euro van jou. Hoewel analisten teleurgesteld waren over het verjaardagsmodel van Apple, verkocht het toestel goed.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Coppieters

  Dat volwassenen in die hype meegaan, so what? Veel erger vind ik dat kinderen (13j) ook geïndoctrineerd zijn en clubjes vormen van IPhone X gebruikers. Huawei is dan zogezegd willen maar niet kunnen. Dus voor de losers. Waar zijn de punkers van 2018?!

 • Bene Devos

  Omdat we massaal gek en snobistisch zijn?

 • Hilde Peeters

  Als die valt is die ook stuk geef nij maar een goedkope moet er geen maand voor werken

 • sophie sonnaert

  Een fortuin? Ik betaalde mijn eerste mobilofoon rond 1990 185000 Bf. Meer als 4000€ dertig jaar geleden. Dat was pas een fortuin. En daarin zaten de camescoop, fotoapparaat, electr. agenda, walkman/discman/mp, mini pc enz... dat mijn iphone verbergt.

 • carlos caballero

  Als je een degelijke GPS, en een fototoestel, en een kleine laptop, en een GSM apart koopt, dan ben je veel duurder uit, en moet je al die toestellen overal samen met een resem opladers mee zeulen. Eigenlijk valt de prijs van een degelijke smartphone dus wel nog mee.