Ga naar de mobiele website
^ Top

Waarom slaat Apple foto's van jouw decolleté op?

Thinkstock
Op Twitter heerst al een paar dagen onrust bij iPhone-gebruikers. Iemand ontdekte namelijk dat Apple alle foto's waarop je een beha draagt, categoriseert onder de zoekterm 'brassière' (Engels voor beha, nvdr). Twitteraars vragen zich af wat de bedoeling hiervan is en of hun pikante foto's wel veilig zijn.

Niet enkel pikante foto's

Blijkbaar gebeurt de categorisering van foto's in de filmrol al sinds de iOS 10 update van vorig jaar. Apple doet dit om het opzoeken van foto's te vergemakkelijken. Aan de hand van een nieuwe technologie die gezichten en objecten kan herkennen, worden foto's in verschillende categorieën ondergebracht. 

Het zijn dus niet enkel pikante foto's die opgeslagen worden onder een bepaalde categorie, maar ook foto's van bijvoorbeeld een huisdier.

Apple benadrukt dat foto's steeds privé zijn en dat er dus geen misbruik gemaakt kan worden van de zoekfunctie door anderen.

Meer over



9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Eddy Walvis

    Wat heeft dat met privacy te maken? De foto’s worden door automatische software ingedeeld in categorieën met behulp van zelflerende algoritmes. Er zit echt niemand je foto’s te bekijken om er trefwoorden bij te plaatsen hoor. Dit doen ze met al je foto’s. Niet alleen de pikante.

  • Michael Sterk

    Je moet steeds akkoord gaan met de gebruikersovereenkomst, daar staat in dat appel toegang heeft tot u gegevens. Een rechtzaak beginnen, zou ik niet doen die zijn ingedekt tot en met.

  • Patrick Weyers

    Die denken niet gewoon dat ze alles met je informatie mogen doen. Ze doen er gewoon alles mee wat ze willen. Apple is top in het misbruik van gegevens en het opdringen van hun filosofie.

  • Eric Audenaert

    Mijn vrouw heeft ook zulke mooie borsten. Maar ze laat ze alleen aan mij zien .

  • Karel Valgaern

    Davey, misschien weet jij niet dat elke foto die jij neemt op de icloud opgeslagen word met dezelfde tag (als je verbonden bent). Apple heeft rechtstreeks toegang tot uw icloud en mag dit bekijken. En indien jij een indiscrete foto gedeeld hebt met iemand anders via icloud mag apple deze foto gebruiken, publiceren, aanpassen, enz. Dus het gaat wel degelijk verder dan in mapjes opslaan of updates... ik raad u aan de icloud TaC eens te lezen ipv onzin te verkondigen.

Meld een bug