Uren voor aangeschoven en 1.159 euro voor neergeteld: deze eigenaars laten iPhone X meteen na aankoop op de grond vallen

De linkse eigenaars beleefde de nachtmerrie van zijn leven en liet de gloednieuwe iPhone per ongeluk vallen. Rechts zie je het resultaat van een valtest vanop 1,5 meter hoogte.
Weibo De linkse eigenaars beleefde de nachtmerrie van zijn leven en liet de gloednieuwe iPhone per ongeluk vallen. Rechts zie je het resultaat van een valtest vanop 1,5 meter hoogte.
Wereldwijd hadden Apple-fans er heel wat voor over om de nieuwe iPhone X te bemachtigen. Maar na uren geduldig wachten, beleefden verschillende mensen ook meteen hun grootste nachtmerrie: ze lieten hun toestel met een minimumwaarde van 1.159 euro op de grond vallen. En de gevolgen waren desastreus: aangezien dit model langs beide kanten met glas bekleed is, kan het nog sneller stuk gaan.

Aziaten mochten zich gelukkig prijzen, door het tijdsverschil konden zij als eersten hun aankoop op sociale media showen. Maar die ijdelheid kwam verschillenden van hen duur te staan: ze lieten de iPhone tijdens de presentatie uit hun handen op de grond vallen vallen. Op de Chinese microblogsite Weibo en Twitter kun je het resultaat aanschouwen : barsten en scherven zowel aan de voor- als achterkant van het toestel.

De nieuwste iPhone heeft in tegenstelling tot oudere modellen glas aan de voor- en achterkant, wat draadloos opladen mogelijk maakt. Ook zijn de metalen randen aan de zijkanten kleiner, dit vergroot echter dat kans op scherven bij een valpartij. Het glas zelf is van een betere kwaliteit dan bij vorige toestellen, maar het blijft glas, en dat breekt dus als je het van een bepaalde hoogte laat vallen. De slachtoffers zeggen wel dat het scherm blijft functioneren eens het glas gebroken is.

Maar niet alle valpartijen waren een gevolg van onhandigheid. Zo heeft techblogger Eddy Cheng de iPhone X vooral gekocht om te testen of het glas tegen een stootje kon. De conclusie: als je het toestel van 1,5 meter hoogte op tegels smijt, is dat dodelijk voor de glazen achterkant.

Mensen kamperen voor de Apple-winkel in Texas om de nieuwe iPhone X te bemachtigen.
EPA Mensen kamperen voor de Apple-winkel in Texas om de nieuwe iPhone X te bemachtigen.
Ook in Londen hebben veel fans uren in de kou gewacht voor een toestel.
EPA Ook in Londen hebben veel fans uren in de kou gewacht voor een toestel.107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin De Smet

  Een iPhone gaat inderdaad langer ondersteund worden dan een Android toestel maar je moet er ook wat geluk mee hebben, een iPhone 6 bevoorbeeld is een oud wrak geworden. De iPhone 6s die gaat echter nog prima mee. Maar dat kan je moeilijk opvoorand voorspellen.

 • Gilles Standaert

  350€ telefoon voor 1200€. een scherm vervangen zal je al snel 250€ kosten. werkuren niet meegerekend. Best toch een coverke aanschaffen voor dit "wonder" apparaat. Het duurste onderdeel komt immer van ... Samsung, het scherm. fabriekskostprijs 75€ (omwille van de grote volumes natuurlijk). Hoe dit een investering is, is mij een raadsel. Je kan even goed je geld verbranden.

 • Michael Van Dyck

  Ben geen Iphone fan, alles behalve. Maar er gaan heel veel filmpjes rond op YouTube waarbij he kan zien dat de IPhone X juist veel steviger is dan zijn voorgangers. Zelfs bij het vallen van ooghoogte. Als je hem natuurlijk kei hard op de grond ramt kan je elk elektronisch toestel beschadigen...

 • Steve Van der Vekens

  Ja Rudy de Backer, alle Apple eigenaren zijn dikkenekken dan? De kwaliteit van zulke toestellen ligt uitzonderlijk hoog, maar dat begin je pas na een week of twee echt te merken, je wil niet meer terug. Het gevraagde bedrag is in feite een investeren waarbij Apple je verzekerd dat het toestel minstens 5jaar mee gaat/kan. Bij Android-phones wordt dit op drie jaar geschat. Het is dus een investering.

 • Daniel Cuypers

  De discussies dat een nieuw overgehyped , véél te duur mobieltje losweekt bij het plebs is werkelijk lachwekkend . Alsof hun totale leven geregisseerd wordt door een toestelletje in broekzakformaat. Schrijnend.