Trump hekelt Apple omdat bedrijf blijft weigeren iPhones van mogelijk terroristische schutter te ontsluiten

De Amerikaanse president Donald Trump.
EPA De Amerikaanse president Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Apple vanwege de weigering van het technologiebedrijf om mee te werken aan het ontsluiten van de mobiele telefoons van “moordenaars, drugsdealers en andere gewelddadige criminelen”.

De president reageerde hiermee op het onderzoek naar de schietpartij op een Amerikaanse marinevliegbasis in Pensacola vorige maand waarbij een Saudische militair drie mensen doodschoot.

Apple had laten weten dat het geen toegang had tot data die zijn vergrendeld met een password en zijn opgeslagen op een iPhone. Minister William Barr van Justitie had het technologiebedrijf opgeroepen de FBI te helpen met het ontgrendelen van de twee telefoons in het onderzoek.

“Wij helpen Apple steeds met handelszaken en op zo veel andere gebieden en toch weigeren ze telefoons te ontsluiten die gebruikt zijn door moordenaars, drugsdealers en andere gewelddadige criminelen", reageerde Trump via Twitter. “Zij moeten beter hun best doen om ons geweldige land te helpen, nu!"