Kwart omzet van App Store gaat naar China

AFP
Chinese appontwikkelaars zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale verkopen via de App Store van Apple. Dat heeft topman Tim Cook van de Amerikaanse smartphone- en tabletgigant gezegd tijdens een conferentie in China.

Cook zei dat Chinese programmeurs tot dusver voor een kleine 17 miljard dollar (14 miljard euro) aan apps hebben verkocht via de App Store. Eerder dit jaar liet het bedrijf weten dat de totale verkoop van voor de iPhone en iPad tot dan toe goed was voor zo'n 70 miljard dollar.

De Apple-baas sprak op een bijeenkomst die georganiseerd werd door het Chinese staatsagentschap dat onder meer gaat over cyberveiligheid en internetcensuur. Ook onder meer topman Sundar Pinchai van Google was daar aanwezig.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Hoe kapitalisten hun eigen veiligheid verkopen! China, een dictatuur die overal kan ingrijpen in Amerika of wat dacht je dat de Chinezen dwazen zijn?