iPhone-gebruikers kunnen binnenkort zelf beslissen over vertraging toestel bij versleten batterij

EPA
Apple zal de eigenaars van een iPhone zelf de keuze laten of ze hun toestel trager willen laten draaien bij een versleten batterij. Dat kondigde topman Tim Cook vandaag aan bij de Amerikaanse zender ABC.

Apple kreeg in december een storm aan kritiek over zich heen toen tests aantoonden dat het bedrijf iPhone-modellen moedwillig vertraagt. Uiteindelijk gaf Apple dat ook toe. Officieel om de levensduur van de toestellen te verlengen, maar volgens critici om klanten aan te zetten sneller te kiezen voor een nieuw model. In reactie op de kritiek kondigde het bedrijf aan dat het vervangen van de batterij voor de iPhone 6 en latere modellen buiten de garantieperiode zowat een jaar fors goedkoper wordt.

Vertraging uitschakelen

De techreus uit Cupertino neemt nu dus een nieuwe stap, met de mogelijkheid om de vertraging uit te schakelen. "We raden het niet aan", zei Cook. Maar "wie het niet wenst, kan het uitschakelen". Hij waarschuwde dat bij uitgeschakelde vertragingsfunctie, het mogelijk is dat de iPhone zich plots kan heropstarten. Apple voerde een jaar geleden de functie naar eigen zeggen net in om de normale werking te garanderen bij een versleten batterij.

Update

Apple zal in de komende weken een update vrijgeven waarbij de gebruiker zelf kan zien wat de staat van de batterij is en zelf de nodige stappen kan nemen, zei Cook. Hij hamerde er nog op dat de elke batterij verslijt met ouder te worden en dat op gegeven moment een vervanging normaal is.

In de VS kreeg Apple meerdere rechtszaken aan zijn been omwille van de batterijhommeles. Cook zei bij ABC dat de communicatie rond de batterijkwestie "mogelijk niet helder was". Hij excuseerde zich bij iedereen die "andere motivaties bij Apple" vermoedde.

CEO van Apple Tim Cook: "De communicatie rond de kwestie was mogelijk niet helder."
EPA CEO van Apple Tim Cook: "De communicatie rond de kwestie was mogelijk niet helder."6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ben Strubbe

  Mooi geregeld van Apple, je koopt een peperduur toestel (dat echt niet beter is dan bv. Android), zorgt er voor dat het uitgerust is met een minderwaardige batterij. Eentje die niet zomaar kan vervangen worden (je hebt er speciale tooltjes voor nodig) en je verkoopt hen een nieuwe batterij voor minimaal 29 euro (als je het door Apple laat doen) en pakweg 40 euro als je het via een ander servicecenter laat uitvoeren. En elke Applefan trapt er met open ogen in. Apple is echt een religie.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Alfons, alsof Windows beter is !? Niet dus. Heb Windows buiten gezwiert. Geen seconde spijt van gehad.

 • Alfons Thijs

  Hoe kan apple nog serieus genomen worden? Het ergste van al is dat apple-fans hier blij om zijn. Zegt genoeg over Apple gebruikers

 • Benny Deridder

  Dus ... Als je kiest om de vertraging uit te schakelen, gaan ze je iPhone regelmatig laten uitvallen, conform de waarschuwing.... om alzo de gebruiker te pushen een nieuw toestel aan te schaffen.

 • Nick De Bakker

  Communicatie "mogelijk niet helder". Zelfs nu willen ze nog niet toegeven dat ze fout zaten met het in de doofpot te stoppen.