Exclusief voor abonnees

Hoe zit het nu met de iPhone X: wonderkind of een total loss?

AFP
Aan de jongste kwartaalcijfers van Apple kun je alles aflezen over zijn topmodel smartphone. Of juist helemaal niks. 

De analisten wisten het dit keer zeker: de magie van de iPhone is uitgewerkt. De iPhone X die Apple vorig jaar november introduceerde, biedt volgens hen niet genoeg innovatie om de prijskaartjes van 1.160 en 1.330 euro te rechtvaardigen. Dat de consument afhaakt, zouden we aan de jongste kwartaalresultaten moeten kunnen aflezen.

Maar Apple had een verrassing in petto. "We kunnen met grote blijdschap ons beste tweede kwartaal ooit presenteren", zei topman Tim Cook dinsdagavond laat, ‘met sterke omzetten voor de iPhone, diensten en draagbare gadgets.’ Apple boekte een omzet van 61 miljard dollar (bijna 51 miljard euro), 17 procent meer dan een jaar terug.

Nog groter was de verbazing over het aantal iPhones dat Cook wist te slijten: 52,2 miljoen, tegen 50,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2017. Dat roept vragen op. Waarom deed de iPhone X het zo goed, ondanks alle doemvoorspellingen? En doét de iPhone het wel zo goed?

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Wouters

  Gebruiksgemak? Ik ken anders een paar dingen die véél moeilijker zijn op een IPhone, altijd geweest trouwens al beent Apple beetje bij beetje bij. Het gebruiksgemak van een smartphone wordt ten onrechte aangegrepen als voordeel van deze of het andere merk, maar dat is nogal overdreven. Er is geen systeem waar een kleuter niet mee overweg kan. Ik versta niet dat sommige mensen nog durven toegeven dat om het even welk systeem te moeilijk is.

 • Ronald Van der Cruyssen

  Ik heb een Samsung gehad nooit meer ik ben zeer blij met mijn iPhoneX

 • Tommy Maes

  Sophie Loom , ik kan wie jij zo in een achterlijk noemt alleen maar bijtreden , 10 jaar een Apple fanboy geweest , tot ik de concurrentie eens een kans gaf, en omg wat een verademing, en met asjeblieft op je woorden tegen de mensen .

 • Sophie Loom

  Frank de witte je bent zo achterlijk een iphone heeft 10x betere optimalisatie. Het voelt veel sneller en vlotter en dat is het ook. Veegeleken met samsung zijn de iphone's 10x beter

 • Frank De Witte

  Mijn dochter heeft zo'n iPhone X omdat ze compleet door Apple gebrainwasht is, een iPhone is nu eenmaal hip, mijn Galaxy s9 is 500€ goedkoper, betere hardware en qua gebruiksgemak is een iPhone zeker niet beter. T'is maar wat je wilt geloven zeker. Maar ik zie zo stilaan dat de paardenbril van veel Apple fans stilaan aan het afvallen is.